Hlavní obsah

Spot Vítejte v Plzni získal nejvyšší ocenění festivalu Tour Region Film

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní porota soutěžní přehlídky filmů s tematikou cestovního ruchu Tour Region Film udělila Grand Prix festivalu třicetivteřinovému spotu Vítejte v Plzni. Vybírala z bezmála 130 snímků. Spot vyrobila organizace Plzeň – Turismus za účelem propagace města Plzně v oblasti cestovního ruchu.

Foto: Magistrát města Plzně

Třicetivteřinový spot "Vítejte v Plzni" získal nejvyšší ocenění festivalu TOUR REGION FILM.

Článek

Letos již 47. ročník filmového festivalu TOUR REGION FILM se konal pod záštitou agentury CzechTOURISM. Posláním festivalu je uvést a ocenit filmy a multimédia, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji domácího i zahraničního cestovního ruchu a zároveň napomáhají k širokému mezinárodnímu uplatnění těchto snímků.

Nejvyšší ocenění napříč všemi kategoriemi převzala ve čtvrtek 9. října večer v karlovarském hotelu Pupp za město Plzeň náměstkyně primátora pro oblast kultury a cestovního ruchu Eva Herinková spolu s Davidem Jägerem, jednatelem společnosti ACT Media, která pro městskou příspěvkovou organizaci Plzeň – TURISMUS spot vyrobila. 

„Toto ocenění je pro nás velice důležité v souvislosti blížícím se rokem 2015, který představuje jedinečnou možnost, jak do Plzně přilákat více turistů. Grand Prix je pro nás znamením, že v marketingu města Plzně jako turisticky atraktivní destinace jdeme tím správným směrem, což je pro nadcházející období a využití turistického potenciálu projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury klíčové,” uvedla náměstkyně Eva Herinková.

„Spot využíváme k propagaci města Plzně na veletrzích, nejrůznějších konferencích a dalších akcích v Česku i zahraničí. Nechali jsme vyrobit tři jazykové mutace. Při jejich dramaturgii jsme se rozhodli jít ne zcela běžnou cestou a nechali vyrobit titulky pomocí technologie 3D camera tracking, které kopírují pohyb kamery. Jejich výroba je sice náročnější na postprodukci, nicméně výsledný efekt dodává snímku na atraktivitě,” vysvětlila Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň – TURISMUS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám