Hlavní obsah

Sportovní hala v Plzni na Slovanech je po rekonstrukci opět v provozu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od počátku tohoto týdne je opět v provozu sportovní hala v Plzni na Slovanech. Za zhruba devět měsíců vyměnili řemeslníci nosnou konstrukci a pláště nadzemní části haly. Nová je střecha a opravena jsou rovněž vnitřní technická zařízení a rozvody pro vytápění, elektřinu a větrání.

Foto: Magistrát města Plzně

Za zhruba devět měsíců vyměnili řemeslníci nosnou konstrukci a pláště nadzemní části haly.

Článek

Městská sportovní hala na Slovanech byla uvedena do provozu v roce 1974 a v současné době patří k největším krytým sportovním halám na západě Čech. Kvalitní hrací plocha je využívána jednak pro tradiční sporty, jako je basketbal, házená, fotbal, volejbal, ale také pro florbal nebo ultimate frisbee. Certifikáty evropských halových soutěží a turnajů garantují nejlepší podmínky pro halové sporty. Díky kvalitní zvukové aparatuře se zde konají také kulturní a jiné společenské akce.

Obnovu nosné konstrukce připravovalo město od konce roku 2010, kdy byla sportovní hala na základě výsledků statického posouzení s okamžitou platností na tři týdny uzavřena. Dřevěná kostra již nebyla schopna bezpečně přenášet zatížení předepsané platnými normami. Na základě toho musela být neprodleně postavena podpůrná ocelová konstrukce, která zajistila další bezpečné provozování sportoviště.

„Nová nosná konstrukce je postavena v kombinaci železobetonových prefabrikovaných sloupů a ocelových střešních vazníků,” uvedla Veronika Krupičková z odboru správy infrastruktury magistrátu.

Přestavba na základě projektové dokumentace zpracované Plzeňským projektovým a architektonickým ateliérem byla provedena za téměř 62 miliónů korun včetně daně z přidané hodnoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám