Hlavní obsah

Sportovní areál pro in-line bruslení v Ostravě - Vítkovicích slavnostně zahájil provoz

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 6. září ve 14 hodin si prostřednictvím slavnostního přestřižení pásky veřejnost převzala Sportovní areál U Cementárny pro in-line bruslení, ale také pro míčové hry, jízdu na kolech a dovádivé hry těch nejmenších. Spokojeni byli investoři, projektanti, stavitelé, veřejnost i profesionální sportovci.

Foto: Josef Zajíc

Sportovní areál U Cementárny v Ostravě - Vítkovicích si převzala veřejnost.

Článek

Ve čtrnáct hodin se v sobotu Sportovní areál U Cementárny na stejnojmenné ulici v Ostravě - Vítkovicích zaplnil veřejností, rodiči s malými dětmi a sportovci. Všichni si vyslechli úvodní slova těch, kteří se na díle za 40 miliónů podíleli.

Investoři, projektanti, stavitelé. Za ty všechny se k hotovému projektu vyjádřila projektová manažerka Monika Bílá z Magistrátu města Ostravy, odboru sociálních věcí a volnočasových aktivit: "Jsem ráda, že vše dopadlo tak dobře. Dílo hodnotím kladně. Od počátku jsem řídila celý projekt takového areálu, který je první v České republice. To znamená dodržet časový pořádek, udržet tok financí, které jsme na projekt měli a hlavně zvládnout bez problému časový pres. Vše dopadlo dobře a já jsem spokojená."

"Tři, dva, jedna, teď!" odstartovala přestřihnutí pásky areálu Andrea Vojkovská, tisková mluvčí MMO. Pásku přestřihl starosta Městské úřadu Ostrava - Vítkovice pan Petr Dlabal spolu s  Ing. Martinem Štěpánkem, náměstkem primátora města Ostravy a Michalem Hrazdírou, předsedou Českého svazu kolečkového bruslení.

Pak na dráhu nastoupili profesionální sportovci, kteří veřejnosti předvedli své umění v časovce jednotlivců na 300 m a v bodovací jízdě na 50 kol (10 km).

Po této ukázce na světle modrou dráhu 200 m klopeného úseku najeli zájemci z řad veřejnosti, kteří se podíleli na dalším programu. Hned vedle si menší děti užívaly dětského hřiště, s kterým byly spokojené především maminky.

Exhibiční program sportovců pak pokračoval sprinty na 500 m a jízdou na 5000 m. Pro veřejnost pokračoval soutěžní a zábavný program. Pro všechny bylo zajištěno občerstvení v bufetu.

Sportoviště bude otevřeno denně - v letních měsících od 9.00 do 21.00 hodin, v zimních měsících od 8.00 do 17.00 hodin.

Související témata:

Výběr článků

Načítám