Hlavní obsah

Sportovní areál in-line bruslení U Cementárny v Ostravě-Vítkovicích se rozšíří

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní areál určený in-line bruslařům U Cementárny v Ostravě-Vítkovicích se bude rozšiřovat. Na I. etapu současného areálu naváže stavba II. etapy.

Foto: Josef Zajíc

In - line areál U Cementárny v Ostravě - Vítkovicích.

Článek

Sportovní areál určený in-line bruslařům byl slavnostně otevřen 6. září 2014. Jeho vybudování stálo 42 miliónů korun. Na financování se podílel z velké části projekt IPRM "Budoucnost Vítkov" - a to částkou ve výši 27 miliónů korun, přispělo také statutární město Ostrava 15 milióny korunami.

Areál U Cementárny v Ostravě-Vítkovicích je celoročně, podle počasí, zdarma využíván zájemci. Ve všedních dnech se zde projíždí stovky bruslařů denně. O víkendu, zvláště v teplých dnech jara, jsou to tisíce.

Areál nabízí tři dráhy. Dvě asfaltové v perfektním stavu v délce 1200 a 400 m, které jsou v současné době nejvíce využívané. Speciální, klopená dráha v délce 200 m je v provozu, ale kvůli nekvalitnímu povrchu se zde nemohou konat žádné významné závody. Povrch od samého začátku praská a odlupuje se. V současné době probíhá reklamační řízení, které časem rozhodne, kdo dráhu opraví.

V areálu mohou návštěvníci využívat také travnaté hřiště, hřiště asfaltové přizpůsobené házené, kopané a dalším sportům. V areálu je velmi pěkné dětské, dobrodružné hřiště.

Na první etapu naváže výstavba II. etapy s předběžnými náklady na realizaci ve výši 75 miliónů korun bez DPH, bez dotací z rozpočtu města. Realizace bude zahájena na konci roku 2016 a ukončena by měla být v létě roku 2017.

K současnému areálu v rámci druhé etapy přibude další in-line dráha o celkové délce 1500 m, ke které budou patřit různé odbočky. Ve sportovním areálu U Cementárny vyrostou také tenisové kurty, skate park, parkurové hřiště, zázemí s malou restaurací i další parkovací místa.

Provozovatelem, stejně jako v případě první etapy, bude městská společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. SAREZA. Otvírací doba 9.00 - 21.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám