Hlavní obsah

Spolek DMO POBYTY vyrazí na velikonoční cestu do Liberce

Novinky, Kateřina Maxová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klienti spolku DMO POBYTY vyrazí ve čtvrtek 24. března na velikonoční pobyt do Liberce. Budou ubytovaní v Jedličkově ústavu, který předsedkyně spolku Katka Maxová v minulosti mnoho let navštěvovala a na který má dobré vzpomínky.

Foto: Kateřina Maxová

Na pobytech čeká klienty vždy bohatý program. Na snímku jsou zachyceni během lázeňského pobytu ve Vráži u Písku na podzim loňského roku.

Článek

„Chtěla bych moc poděkovat celému personálu Jedličkova ústavu v Liberci, že nám vyšli vstříc a umožnili nám ubytování naší skupiny přes celé Velikonoce. Naši klienti jsou vesměs na vozíku, a proto je pro nás toto ubytování ideální,“ říká Katka Maxová.

Velikonoční víkend bude zaplněn bohatým programem, na kterém nebudou chybět například výlety na Ještěd i jiná místa, velikonoční tvoření, návštěva bazénu a v případě vhodného počasí také táborák. Klienti si užijí spoustu zábavy. Kromě Jedličkova ústavu patří poděkování také dobrovolným asistentům, kteří ve svém volném čase místo svých vlastních aktivit ochotně jedou s partou vozíčkářů a přes celé Velikonoce se o ně starají.

„Děkujeme také firmě Help Centrum za zapůjčení kompenzačních pomůcek, a jmenovitě Heleně Šádkové z Help Centra, která pomohla nejen s organizačními záležitostmi, ale i na samotný pobyt jede coby jedna z asistentek,“ doplnila předsedkyně spolku.

V letošním roce čekají spolek DMO POBYTY kromě velikonočního pobytu další aktivity. Asistenty čeká mimo jiné teambuilding, který přispěje k ještě lepším službám pro klienty.

„Naši asistenti letos již podruhé budou vysláni na Benátskou noc, kde budou reprezentovat ve stánku náš spolek a hledat nové klienty a asistenty,“ doplňuje Katka Maxová.

O činnosti spolku se můžete dozvědět i na mnoha akcích, a to jak v Mladé Boleslavi, tak i například v Praze nebo i na webových stránkách www.dmopobyty.cz.

„Naším velkým snem je alespoň jednou dopřát klientům pobyt u moře. Většina z nich zatím možnost vykoupat se v moři ani neměla. Takže pracujeme na získání finančních prostředků na tuto akci, leč je těžké sehnat tolik peněz na tak velkou a náročnou akci,“ dodala předsedkyně spolku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám