Hlavní obsah

Spolek DMO POBYTY chystá pravidelný Velikonoční víkend

Novinky, Kateřina Maxová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 3. do 6. dubna se v Jedličkově ústavu v Praze uskuteční pravidelný pobyt pro lidi s dětskou mozkovou obrnou spolku DMO POBYTY. Zúčastní se ho 11 klientů a 10 asistentů, kteří jim jako na každém pobytu budou poskytovat 24hodinovou péči.

Foto: Kateřina Maxová
Článek

Program prodlouženého víkendu je opravdu bohatý – klienty čeká prohlídka Vyšehradu a Vyšehradského hřbitova – Slavína, návštěva Žižkovského televizního vysílače, Národního muzea a planetária na pražském Výstavišti. Kromě toho se budou klienti věnovat tvoření s velikonoční tematikou a plánování dalších aktivit spolku DMO POBYTY.

„Mnohokrát děkujeme společnosti HANDICAP-TRANSPORT.cz za přepravu handicapovaných lidi po Praze a firmě Darvašová Světlana – Rozvoz jídel. Významnou pomoc při organizaci pobytu zajišťuje také Helena Šádková ze společnosti Help Centrum a další spolupracovníci. Poděkování patří v neposlední řadě sponzorům, bez jejichž finanční podpory by se pobyt nemohl uskutečnit,“ uvedla předsedkyně spolku Katka Maxová.

Velikonoční pobyt v Praze se uskuteční celkově počtvrté, z toho poprvé v Jedličkově ústavu. Kromě Velikonočního pobytu pořádá spolek každoročně letní a lázeňský podzimní pobyt. Kromě toho se během celého roku účastní řady menších akcí.

Nedávno byl natočen dokument o životě předsedkyně spolku Katky Maxové z Mladé Boleslavi, která sama trpí dětskou mozkovou obrnou. Dokument působivou formou odbourává předsudky o handicapovaných lidech mezi veřejností. Popisuje Katčiny zážitky, se kterými se setkala u lidí, kteří nepochopili, že tělesné postižení nerovná se postižení mentální.

Šířit klip a odbourat tak předsudky vůči lidem s handicapem může každý. Pokud ho budete chtít umístit na vašich stránkách, popřípadě pokud byste měli zájem o promítání s besedou, dejte, prosím, vědět na e-mail katka.maxova@dmopobyty.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám