Hlavní obsah

Společně pro bezpečnější Ostravu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volnější období těsně před letními prázdninami vyplňují mnohé školy návštěvami záchranných a bezpečnostních složek a dalších obdobných subjektů a institucí. Toho využili i organizátoři akce Společně pro bezpečnější Ostravu 2011 a pozvali v úterý 28. června ostravské školy do Ostravy-Zábřehu na Náměstí SNP.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Tam se představily všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, ze stanice v Zábřehu, jeho techniky, činnosti a prevence.

Na programu byly zábavné a zároveň poučné hry pro děti, zkoušely si zavolat na linky tísňového volaní, aby byly v případě, že budou svědky požáru, nehody, či jiné mimořádné události, připraveny podat operátorům hasičů i jiných složek co nejvíce důležitých informací.

"Hasiči z HZS MSK ještě předvedli záchranu člověka ze sutin, záchranu zraněného cestujícího po dopravní nehodě a dobrovolní hasiči z Ostravy-Zábřehu zde nabídli ukázky požárního sportu," sdělil por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám