Hlavní obsah

Spokojený domov pořádá dětskou módní přehlídku Hadrové školy Hany Rejzkové

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšná společnost Spokojený domov je v Mnichově Hradišti a jeho širokém okolí známa především jako poskytovatel sociálních služeb v domácnostech seniorů a handicapovaných. Spektrum aktivit Spokojeného domova je ale daleko širší, což dokazuje například připravovaná dětská módní přehlídka.

Foto: Petr Novák

Pozvánka na dětskou módní přehlídku v Mnichově Hradišti.

Článek

Přehlídka, pořádána podporu činnosti Spokojeného domova v rámci Týdne sociálních služeb, se uskuteční v sobotu 6. října od 14.30 hodin ve Volnočasovém centru v Zámecké ulici v Mnichově Hradišti.

Návštěvníci na ní budou moci zhlédnout modely, které děti vytvořily během letní Hadrové školy Hany Rejzkové. Ta byla pod hlavičkou Spokojeného domova zahájena letos v létě v domě s pečovatelskou službou v Kněžmostu a shledala se u dětí s velkým úspěchem.

„Děti se naučily šít modely na šicím stroji i v ruce. Během seminářů uplatnily svou vlastní tvořivost,“ říká lektorka Hana Rejzková, která má s pořádáním kurzů šití pro děti bohaté zkušenosti již z minulosti.

Od října budou v Kněžmostu zahájeny další kurzy šití, tentokrát nejen pro děti, ale i pro dospělé. „Náplní kurzu šití je také zhotovení série praktických vzorníků z kategorie ‚Jak na to?‘, například jak postupovat při výměně zipu u riflí, kalhot, sukně, jak zkrátit kalhoty, jak všívat límce, rukávy, jak zhotovovat kapsy či polštáře, a další praktické rady,“ dodala Hana Rejzková.

Reklama

Výběr článků

Načítám