Hlavní obsah

Špitálské taxi je novou službou pro pacienty nemocnice v Uherském Hradišti

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherskohradišťská nemocnice přichází od 1. září s novinkou. Špitálské taxi je placenou službou pro pacienty (a jejich doprovod), kteří potřebují odvoz k ošetření do nemocnice a zpět. Přesněji řečeno je vstřícnou službou těm, kdo nemají lékařem indikován sanitní vůz.

Foto: Adéla Polehňová
Článek

Přepravu ve Špitálském taxi nabízí Uherskohradišťská nemocnice pouze v pracovní dny, a to v čase 6:30 až 15:30 hodin, objednávat se však zájemci mohou non stop na čísle 800 900 155.

„Vůz našeho taxi řídí zdravotnicky vyškolený řidič, což považuji za velkou výhodu stejně jako dostupnou cenu. Jedná se tak o vhodnou alternativu pro seniory, matky s dětmi nebo osoby s handicapem,” uvedl vedoucí odboru dopravy Petr Voráč.

Zákazníci Špitálského taxi zaplatí 15 korun za jeden kilometr, nástupní poplatek je 10 korun a cena za čekání tři koruny za minutu. Součástí taxi je samozřejmě taxametr. Je však možné si smluvně domluvit i delší vzdálenosti do lázní nebo na ozdravné pobyty.

Reklama

Výběr článků

Načítám