Hlavní obsah

Spisovatelka Markéta Harasimová pokřtila své nové nakladatelství

Novinky, Robin Suchánek

Spisovatelka Markéta Harasimová pokřtila v rámci 23. mezinárodního veletrhu Svět knihy Praha své nakladatelství MaHa. Vlastní nakladatelství založila na konci roku 2016 a na jaře 2017 v něm vydala první publikaci - erotický román Poháry touhy.

Foto: Petr Bureš

Spisovatelka Markéta Harasimová pokřtila své nové nakladatelství MaHa

Článek

„V nakladatelství MaHa budu publikovat hlavně svá díla, a to v tištěné a audio podobě. Postupně hodlám vydávat i jiné autory, zejména ty, kteří píší podobně laděné knihy jako já – tedy erotické, detektivní, s rouškou tajemna. Jsem patriot, takže se nepoženu do překladů. Chci podpořit české spisovatele, myslím, že si to zaslouží,“ osvětlila Harasimová moderátorce Petře Zajíčkové plány nového nakladatelství. V tom již letos na podzim vyjde autorčin čtrnáctý román a čtenáři se mohou těšit na napínavý erotický krimithriller.

Nakladatelství MaHa pokřtili herci Ladislav Frej a Pavel Nečas, třetím kmotrem se stal majitel vinařství Radek Sedláček, který akci sponzoroval vínem.

„Je skvělé, že MaHa pokřtili muži, kteří mají blízko k jižní Moravě, kde nakladatelství sídlí. Pavel Nečas je z Hustopečí, kde žiji a Ladislav Frej má také kořeny v našem kraji. První titul, který jsem v MaHa vydala, je z vinařského prostředí, proto jsem pozvala Radka Sedláčka. A jak Pavel, tak Ladislav jsou milovníci vína, takže se všechno krásně propojilo,“ usmívá se spisovatelka.

Před samotným křtem a závěrečnou autogramiádou přečetli kmotři ukázky ze zatím posledního románu Markéty Harasimové Poháry touhy i toho připravovaného. Lechtivé knižní pasáže střídaly podobně košilaté historky z divadla či natáčení. Pavel Nečas se podělil o pikantní momenty z milostné scény, při níž měl vystupovat tak, jak ho pánbůh stvořil.

Ladislav Frej navázal tím, že filmaři často nesmyslně skrývají mužskou nahotu. „Promiňte, že jsem až tak popisný, ale když ta žena na dotyčném doslova rajtuje, tak tam ta erekce zkrátka je. A v některých záběrech to musí být vidět. To ‚toporo‘ prostě nejde zapřít,“ gestikuloval herec. 

Pak už se mohlo křtít – tentokrát ne tradičním sektem, nýbrž jihomoravským bílým vínem. „Markétě a jejímu nakladatelství ze srdce přeji, aby uspělo v dravé konkurenci a získalo si spousty a spousty čtenářů,“ popřál spisovatelce a nakladatelství MaHa Pavel Nečas.

Herec Ladislav Frej křest zakončil stylově - zazpíval totiž úryvek lidové písně. Kmotrou se měla stát také režisérka Irena Pavlásková, kterou však na poslední chvíli odvolala neodkladná záležitost. Alespoň telefonicky však nakladatelství MaHa popřála mnoho zdaru a hodně krásných knih. 

Reklama

Výběr článků

Načítám