Hlavní obsah

Spisovatelé Petr Hruška a Pavel Kolmačka navštíví Brno

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 15. listopadu navštíví spisovatelé Petr Hruška a Pavel Kolmačka brněnskou Masarykovu univerzitu. Na Pedagogické fakultě se zúčastní autorského čtení. Při této příležitosti přečtou ukázky ze svých děl a budou odpovídat na dotazy posluchačů. Zváni jsou všichni, vstup je volný.

Foto: Veronika Boháčková

Autorská čtení na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně

Článek

V úterý 15. listopadu se na Pedagogické fakultě v Brně uskuteční již třetí cyklus autorských čtení, které má pod záštitou Katedra české literatury. Po autorech Michalu Ajvazovi, Antonínu Bajajovi (1. 11.), Radkovi Malém a Norbertu Holubovi (8. 11.) se můžeme těšit na Petra Hrušku a Pavla Kolmačku.

Na autorská čtení jsou zváni nejen studenti Masarykovy univerzity, ale také všichni zájemci. Vstup je volný.

Petr Hruška se narodil 7. června 1964 v Ostravě, jeho dvojčetem je literární kritik Pavel Hruška.

Je členem redakční rady časopisu Host a redaktorem časopisu Obrácená strana Měsíce, publikoval v časopisech Host, Tvar, Revolver revue, Literárních novinách atd.

Je autorem několika básnických sbírek psaných jak v tuzemsku (Měsíce), tak v zahraničí (Meseci in druge pesm), literárních studií (Druhá vlna první velikosti), spolu s Radovanem Lipusem je autorem scénáře Průběžná O(s)trava krve, podílí se také na tvorbě CD, ...

Pavel Kolmačka se narodil 8. října 1962 v Praze. Přes post sanitáře v dětském domově a redaktora časopisu Velehrad se dostal k postu překladatele a literárního tvůrce.

Jako básník debutoval v samizdatovém Almanachu 1987. Do jeho tvorby patří Básně (společně s B. Chlíbcem, M. Salavou a E. Murrerem), Vlál za mnou směšný šos, Viděl jsi, že jsi, dále sbírka Moře, Stopy za obzor a další.

Autorské čtení se uskuteční, jako již tradičně, v budově Pedaogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, ulice Poříčí 31, první patro - posluchárna číslo 30.

Program v dalších týdnech:

22. 11. v 17.30 Emil Hakl, Václav Kahuda

29. 11. v 17.30 Zbyněk Hejda, J. H. Krchovský

6. 12. v 17.30 Tomáš Zmeškal, Josef Straka

13. 12. v 17.30 Vít Slíva, Bogdan Trojak

Reklama

Výběr článků

Načítám