Hlavní obsah

Spisovatel Jiří Ulrich představil své nové knihy v plzeňské zoologické zahradě

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 24. srpna odpoledne proběhla v plzeňské Zoologické a botanické zahradě malá prezentace nových knih plzeňského spisovatele Jiřího Ulricha s autorským čtením a hudebním doprovodem Michala "Willie" Sedláčka.

Foto: Marek Velebný

Jiří Ulrich

Článek

Plzeňský spisovatel, divadelník, herec, režisér, zakladatel a dlouholetý vedoucí amatérského divadelního souboru Amceth Jiří Ulrich se letos na podzim dožívá 80 let. Jiří Ulrich, rodák ze Strakonic, si poté, co předal provozní vedení souboru mladším, udělal předběžně radost ke svému životnímu jubileu v podobě vydání dvou publikací. 

Jako herec a komediant, či spíše "komediáš", jak rád uvádí svůj zájem v knize Povídky z pouti, popisuje zvířátka, jednak v cirkusovém prostředí a jednak ve formě jakýchsi bajek či poučných a vtipných příběhů. Jelikož má rád zvířata, nejvíce opice, a do své knihy zařadil jako ilustrace obrázky některých zvířat z plzeňské ZOO, tak se rozhodl v této zahradě uspořádat prezentaci a autorské čtení ze své nové knihy. Stalo se tak ve středu od 14 hodin.

Představil i svou druhou knihu, román Stíny za jevištěm. Tato kniha je jednak inspirována divadelním prostředím, ale jedná se částečně i o postmoderní text, kdy je popisováno imaginární město s jeho krásami i bolístkami, příběhy, lidskými osudy, politickými šarvátkami i aktuálním tématem uprchlické vlny. 

Akci uvedl za Zoologickou a botanickou zahradu města Plzně tiskový mluvčí Mgr. Martin Vobruba. Během prezentace knih akci hudebně doprovázel temperamentním zpěvem a kytarou folkový písničkář Michal "Willie" Sedláček, který v Plzni vystoupí 2. září na koncertu spolu se skupinou Žamboši v areálu DEPO2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám