Hlavní obsah

Spejbl s Hurvínkem chtějí oslovit dobré lidi a požádat je o pomoc

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navštivte netypické představení se Spejblem a Hurvínkem. Přispějte tak na nákup nového autobusu. Tím pak přijedou třeba právě za vámi a k vašim dětem. Nezapomenutelná a věčná dvojice vyráží do českých měst oslovit dobré lidi a požádat o pomoc.

Foto: Archiv Divadla Spejbla a Hurvínka

Rodinka

Článek

Proslulé loutky Spejbla a Hurvínka vznikly v roce 1919 (Spejbl) a 1926 (Hurvínek). Život jim vdechl a jejich charakter určil divadelní nadšenec Josef Skupa (1892–1957).

Za dětmi jezdí již desítky let a vychovaly několik generací. Jejich staré dopravní prostředky také utrpěly časem a naježděnými kilometry. Legendární dvojice Spejbl a Hurvínek se tak rozhodli udělat benefiční vystoupení a požádat všechny, kteří je mají rádi, aby jim pomohli s jejich nápadem.

Za tímto účelem se tak Hurvínek, Spejbl a Mánička s bábinkou vydávají do 30 měst se speciálním programem, určené především pro ty, kterým v průběhu jejich života zpestřovali jejich dětství a mládí. Hru pro dospěláky Hurvínkův autobus napsala Helena Štáchová a je určena jen pro tento účel. Má svou premiéru a 28 derniér.

„Pro děti budou další vystoupení podle programů a výjezdů. Tato premiérová hra je opravdu jen pro odrostlejší diváky s laskavým důrazem na pomoc v situaci, kdy potřebujeme získat finanční prostředky, abychom mohli další roky jezdit za svými milovanými dětmi. V dnešní době to bez sponzorů a laskavých lidí nejde," vysvětlil jeden z propagátorů benefiční akce Karel Sladký.

Po brněnské premiéře 29. května v hotelu Voroněž pokračuje benefice 21. června v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem od 20 hodin a pak 25. až 28. června v kinosálu pražské Lucerny. Příspěvek poskytnete zakoupením benefiční vstupenky v hodnotě 1000 Kč (platí pro dospělý pár). Pokud máte tyto postavičky rádi a chcete jim pomoci, navštivte jejich vystoupení třeba právě v Severočeském divadle. Vstupenky máte možnost zakoupit a domluvit telefonicky na níže uvedených kontaktech Karla Sladkého, regionálního spolupracovníka divadla, 475 208 666 nebo 732 499 284 (karel.sladkymplus.cz).

Reklama

Výběr článků

Načítám