Hlavní obsah

Speciální pomůcky pomáhají trojici dětí s dětskou mozkovou obrnou

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové speciální kočárky, houpačku či speciální kolo si nově může užívat trojice dětí s dětskou mozkovou obrnou z Brna. Malý Denisek, Kubík a Alenka získali od Nadace Agel příspěvek v celkové výši 60 000 korun, který by měl přispět ke zlepšení zdravotního stavu dětí i zkvalitnění života jejich rodin.

Foto: archiv nadace

Kompenzační pomůcky byly dětem předány prostřednictvím neziskové organizace Hašle.

Článek

Kompenzační pomůcky byly dětem předány prostřednictvím neziskové organizace Hašle, která se zabývá pomocí dětem se zdravotním a tělesným postižením a která také o příspěvek pro děti žádala. „Rodiče těchto dětí se na nás obrátili s prosbou o pomoc v situaci, kdy nebyli schopni z vlastních zdrojů pořídit svým dětem potřebné kompenzační pomůcky. V návaznosti na tuto skutečnost jsme se my obrátili na Nadaci Agel, které jsme moc vděční za finanční podporu,“ řekla Michaela Rennerová z brněnské organizace Hašle.

Denisek a Alenka získali nový speciální kočárek, který pomůže jak jim, tak i jejich rodičům – nejen k pohodlné přepravě, ale i správnému polohování. Kubík, který je už větší, dostal speciální kolo Zefyr a také speciální houpačku, které mu hravou formou pomáhají rehabilitovat.

„Pro rodiče i děti z těchto rodin je to opravdu velká pomoc. Bez příspěvků by si mohli drahé speciální vybavení jen těžko dovolit. Děkujeme za pomoc, “ řekla Rennerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám