Hlavní obsah

Španělský velvyslanec chce posílit spolupráci s Plzní

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předat prospěchové stipendium čtyřem nejlepším studentům bilingvního česko-španělského Gymnázia Luďka Pika a představit se zástupcům plzeňské městské správy a kraje přijel v úterý 7. února do Plzně nový španělský velvyslanec J. E. Pascual Ignacio Navarro Ríos.

Foto: Magistrát města Plzně

Do Plzně zavítal nový španělský velvyslanec J. E. Pascual Ignacio Navarro Ríos.

Článek

E. Pascual Ignacio Navarro Ríos je ve funkci velvyslance od října minulého roku a postupně se seznamuje s významnými místy České republiky.

Při setkání s primátorem Martinem Baxou a jeho náměstkyní Evou Herinkovou na plzeňské radnici se španělský velvyslanec zajímal o projekt Evropské hlavní město kultury 2015. Jeho zájem směřoval také do oblasti školství, živě se zajímal o Západočeskou univerzitu.

Právě v oblasti kultury a školství vidí další možnosti spolupráce, přestože Plzeň je již pátým rokem jedním z šesti měst, ve kterých velvyslanectví podporuje gymnaziální výuku španělštiny, a pomáhá při organizaci festivalu Týden hispánské kultury. Ten se díky klatovskému Centru španělské kultury a vzdělávání konal v Plzni minulý rok již podruhé.

"Spolupráce s plzeňskou univerzitou by byla cenná nejen ve sféře výměn studentů a profesorů, ale také v oblasti výzkumu," konstatoval při návštěvě radnice velvyslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám