Hlavní obsah

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2018 – zná své vítěze

Novinky, Dagmar Lánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rytmus Liberec, o. p. s. oceňuje zaměstnavatele, kteří dávají příležitost lidem s postižením uplatnit se na běžném trhu práce za obvyklých podmínek.

Foto: Dagmar Lánská
Článek

Ve čtvrtek 21. června ve 14 hodin proběhlo na Krajském úřadě Libereckého kraje slavnostní vyhlášení výsledků 8. ročníku soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2018. Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů z Libereckého kraje, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti.

Soutěž se pořádá pravidelně každé dva roky již od roku 2004. Pokaždé je vyhlášena v několika krajích ČR, kde působí organizace, které se zabývají podporovaným zaměstnáváním.

Letos byla vyhlášena v šesti krajích České republiky - Jihočeském, Jihomoravském, Libereckém, Karlovarském, Středočeském, Ústeckém a v Praze. V Libereckém kraji soutěž vyhlásila nezisková organizace Rytmus Liberec, o. p. s. Záštitu nad soutěží převzala ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Čtrnáct let vedu skvělý tým organizace, která dává podporu lidem se zdravotním znevýhodněním získat zaměstnání v běžném prostředí. Podmínky dostat se na otevřený trh práce jsou zvláště pro tyto lidi ztížené. O to víc je úžasné vidět spokojenost těch, kteří byli přijati do firem a stali se rovnocennými zaměstnanci a kolegy…“ říká Antónia Dechťarová, ředitelka organizace Rytmus Liberec, o. p. s.

Základní podmínkou nominace do soutěže je zaměstnání na otevřeném trhu práce v běžných firmách, mimo chráněné prostředí. 

Sběr nominací začal 2. dubna a byl ukončen 20. května. Nominovat zaměstnavatele mohla široká veřejnost vyplněním online nominačního listu a prostřednictvím tištěných nominačních listů, které byly distribuovány na vybraných místech v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech.

Celkem bylo obdrženo 30 nominací na 24 firem. Nominace byly vyhodnoceny pětičlennou odbornou komisí. „Komise hodnotila krom jiného i typ pracovní smlouvy, zapojení zaměstnance do kolektivu, přizpůsobení pracovních podmínek a další,” uvedla k hodnocení nominačních listů Antónia Dechťarová.

Vítězi letošního 8. ročníku se stali: 1. místo: Norwood s. r. o., Česká Lípa, 2. místo: Hotel Epocha, Janov nad Nisou, 3. místo: Základní škola speciální, Semily. 

Aktuální informace, nominační listy i průběh předchozích ročníků naleznete na internetových stránkách pořádající organizace: www.rytmusliberec.cz  a www.stejnasance.cz.

Kontakt: Rytmus Liberec, o.p.s., Ing. Antónia Dechťarová, liberec@rytmus.org, tel.: 773 800 661.

Reklama

Výběr článků

Načítám