Hlavní obsah

Soutěž Školní časopis roku začíná

Novinky, Lucie Navrátíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v letošním roce mají školní redakce příležitost přihlásit své časopisy do již tradiční celorepublikové soutěže Školní časopis roku. Jedná se o postupovou soutěž časopisů a novin, které se mohou zúčastnit redakce základních a středních škol i redakce oddílových časopisů.

Foto: Asociace středoškolských klubů ČR
Článek

Soutěž je zařazena do oficiálních soutěží Talent centra Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Účast v celorepublikovém kole je podmíněna úspěšným umístěním v krajských předkolech.

„Soutěží se v šesti základních kategoriích. Navíc jsou také oceněny časopisy s nejlepší grafikou, titulkou a obsahem,” uvedl ředitel soutěže Petr Kantor.

Setkání finalistů celostátního kola probíhá vždy v Brně koncem kalendářního roku. Mladí novináři zde mohou načerpat novou inspiraci na workshopech, besedách či výstavě všech přihlášených časopisů.

„V letošním roce jsme připravili novinku a to možnost zapůjčení školních časopisů z předešlých ročníků. Momentálně tak po republice putují 3 sety školních časopisů a na požádání mohou být doobjednány i pro další zájemce,“ dodal Kantor.

Pro účast v moravskoslezském krajském kole je potřeba do 10. března vyplnit elektronickou přihlášku a dvě vybraná čísla časopisu, z období 2014 - 2015, spolu s vytištěnou přihláškou zaslat na adresu Asociace středoškolských klubů České republiky.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám