Hlavní obsah

Soutěž o titul Vinařství roku 2013 vyvrcholí ve čtvrtek

Novinky, Kateřina Martykánová

Soutěž o titul Vinařství roku 2013 pozná ve čtvrtek svého letošního vítěze. Ocenění nejlepším tuzemským vinařstvím za jejich práci a úspěchy v uplynulém roce budou předána v rámci slavnostního večera v pražském Veletržním paláci. Večerem bude provázet Marek Eben, vystoupí zpěvačky Andrea Kalivodová a Lenny.

Foto: Svaz vinařů ČR
Článek

Již za pár dní se jedna z devíti vinařských společností, které se probojovaly až do finále letošního ročníku Vinařství roku, bude radovat ze svého vítězství.  Mezi nominovanými jsou Vinařství Glosovi, Víno J. Stávek, Vinařství Proqin, Moravíno, Sonberk, Vinařství Vladimír Tetur, Vinné sklepy Valtice, Zámecké vinařství Bzenec a Znovín Znojmo, které letos poprvé soutěžily ve třech kategoriích podle velikosti. Šanci uspět, tak mají opravu všichni. O tom, kdo letos získá hlavní titul, spolurozhodovala i veřejnost.

V rámci slavnostního galavečera 27. března ve Veletržním paláci, budou oznámeny výsledky i v dalších kategoriích. V průběhu večera budou mít hosté možnost ochutnat nejen vína finalistů, ale také se seznámit s víny z letošní stovky Salonu vín 2013 a nově si prohlédnou také Slovanskou epopej Alfonse Muchy. Večer moderuje Marek Eben, hudebním vystoupením potěší hosty zpěvačka Aneta Langerová.

O vítězích v kategoriích malé, střední a velké vinařství rozhodovala již v polovině měsíce února odborná porota a hlavního vítěze svými hlasy určila veřejnost hlasováním v kategorii „Mediatel Vindemia Publica“. Vítěz obdrží mediální prostor v hodnotě 100 000 Kč pro vlastní prezentaci na rozhlasové stanici Frekvence 1 a řadu dalších cen. Navíc získá i bronzovou plaketu a bude také uveden do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR je soutěž o titul Vinařství roku postavena na komplexním posuzování vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství.  

Soutěž vyhlašuje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR, hlavních partnerů Erste Corporate Banking, Tesco Stores ČR a. s., a Mediatel spol. s r. o. a Mercedes – Benz Česká republika, s. r. o, LG Electronics a dalších partnerů.

Záštitu nad akcí převzal primátor Hlavního města Prahy RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D.

Reklama

Výběr článků

Načítám