Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší houskový knedlík

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popularizovat českou gastronomii má za svůj cíl soutěž o nejlepší knedlík, která proběhne po čtvrté v řadě první listopadové pondělí v Praze v hotelu InterContinental. Mezi soutěžícími budou nejenom vítězové z regionálních kol z českých krajů, ale i kuchaři ze Slovenska.

Foto: Petr Skála

Gastronomická akce o nejlepší knedlík se pečlivě připravuje. Tady se například díváte na tiskovou zprávu vydanou před soutěží

Článek

"Vše letos proběhne v pondělí 1. listopadu v pražském hotelu InterContinental od 17 hodin a bojovat o nejlepší houskový knedlík, perlu české kuchyně, se  bude po celý večer. Když jsme soutěž zakládali, chtěli jsme trochu s nadsázkou propagovat české jídlo, na které se v našich restauracích zapomíná. Předsedou poroty tehdy byl Karel Schwarzenberg, který v té době ještě nebyl vládním činitelem a tak nás potěšilo, že svoji roli předsedy poroty současný ministr zahraniční přijal i letos,"  poznamenal k soutěži  publicista Zdeněk Reimann, který o gastronomii píše více než padesát let.

Desetikilogranový pytel mouky, knihy a dárky a další drobnosti - to budou ceny pro kuchaře, který před odbornou porotou uvaří nejlépe hodnocený knedlík. 

"Máme zprávy, že předchozí  vítězové soutěže se rádi se získaným prvenstvím chlubí i na svých pracovištích, kde si hosté restaurací mohou přečíst, kdo jim vaří knedlíky," dodává zakladatel soutěže Zdeněk Reimann, který bude večerem  provázet společně s další zakladatelkou knedlíkové soutěže, Jiřinou Dienstbierovou. 

"Paralelně s hlavní soutěží proběhne i klání o nejlepší koprovou omáčku, která se bude s knedlíkem také podávat. Na závěrečném rautu soutěžící kuchaři hrdě představí svá mistrovská díla a některá zajímavá kulinářská překvapení. Ochutnávat bude desetičlenná odborná porota i laická veřejnost," doplňuje pečlivě připravovanou gastronomickou akci Jiřina  Dienstbierová, jejíž manžel a senátor Jří Dienstbier bude sedět v porotě.

Letošní soutěžení opět podporuje agentura CzechTourism. „Agentura se rozhodla akci podpořit v rámci našich aktivit na poli propagace České republiky,“ připomíná Pavel Klicpera z agentury  CzechTourism.

Mezi organizátory jsou též významná odborná sdružení, kterými jsou Asociace hotelů a restaurací České republiky a podobná národní asociace kuchařů a cukrářů.  

Reklama

Výběr článků

Načítám