Hlavní obsah

Soutěž IT-SLOT zná své finalisty. Rozhodne se mezi žáky z jedenácti krajů

Novinky, Petra Ďurčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý ročník soutěže IT-SLOT odstartoval rekordní účastí. V prvním kole poměřilo své znalosti z informatiky 4012 žáků osmých a devátých tříd z 203 základních škol z celé České republiky. Nejlepších 45 řešitelů z 11 krajů se utká ve finále 13. prosince v pražské Soukromé škole výpočetní techniky.

Foto: SSŠVT

Letošní ročník soutěže hlásí rekordní účast

Článek

Středočeský kraj reprezentuje 11 finalistů ze sedmi různých základních škol, po sedmi finalistech má Karlovarský kraj a Praha, čtyři postupující mají také školy z Libereckého a Ústeckého kraje, tři a tři finalisté chodí do škol v Jihočeském a Královéhradeckém kraji. Dva finalisté zastupují Jihomoravský, Olomoucký a Pardubický kraj, jednoho má také Vysočina.

„Mezi školami upoutala výsledky svých žáků především Základní škola JIH z Mariánských Lázní. Ve finále je jediným zástupcem Karlovarského kraje, zato hned se sedmi postupujícími finalisty,“ uvedl Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT), která soutěž IT-SLOT každoročně pořádá.

Důležitost výuky informatiky na základních školách sílí. Do soutěže bylo letos registrováno 4599 žáků, první kolo absolvovalo 4012 z nich, to je oproti loňsku nárůst o více než 21 procent.

„Loni se klání zúčastnilo 3300 soutěžících ze 183 základních škol. Vítězkou se stala osmačka Natálie Prušaková ze ZŠ Dukelská Strakonice, která se do finále soutěže IT-SLOT probojovala i letos, a to hned z první pozice po 1. kole,“ připomněl Martin Vodička.

Finalisté soutěže budou bojovat o hodnotné ceny pro sebe i své školy. Ve hře je například 13palcový notebook s pokročilými aplikacemi pro školu nebo moderní tablet pro vítězného žáka.

Druhé kolo soutěže se uskuteční 13. prosince v prostorách Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze, kam finalisty doprovodí učitel. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne bezprostředně poté.

Související témata:

Výběr článků

Načítám