Hlavní obsah

Soustředění biketrialové mládeže pod dohledem mistrů světa

Novinky, Radek Janka

Čtyřdenní soustředění čeká těsně před zahájením závodní sezóny biketrialovou mládež. Již čtvrtý ročník spolu s Domem dětí a mládeže na termín 16. - 19. dubna připravil Biketrial klub Olomouc, který s DDM spolupracuje od roku 1989.

Foto: Radek Janka

Lesní terény jsou pro biketrial ideální

Článek

Mezi přihlášenými účastníky jsou nejen jezdci z olomouckého klubu, ale doslova ze všech koutů Moravy a také ze Slovenska. Zájemců bylo dokonce tolik, že s ohledem na omezenou kapacitu ubytování bylo nutné další odmítat.

Na turistickou základnu Domu dětí a mládeže v Ochoze u Konice tak nakonec zamíří 35 biketrialistů. Od těch nejmladších na začátku školního věku až po zkušené jezdce na prahu dospělosti, kteří jsou kromě vlastního tréninku připraveni pomoci s výcvikem začínajících adeptů tohoto sportu. Pořadatelé kromě toho oslovili další zkušené trenéry z klubů, které se dlouhodobě věnují práci s mládeží: Hamry nad Sázavou, Kyjov a Znojmo.

Přínosem bude také účast dvou světových šampionů v biketrialu. Podpořit své fanoušky přijede loňský mistr světa v kategorii elite Václav Kolář, který je obrovský vzor pro mladé jezdce. Slovenská biketrialistka Janka Kucová získala ještě pod dívčím jménem Koleničová titul mistryně světa v kategorii femine v roce 2002. Přestože na soustředění míří ze slovenského Popradu hlavně jako doprovod své sedmileté dcery, začínající závodnice, je připravena předat část svých zkušeností i ostatním jezdcům.

Kolik příštích mistrů světa vyroste z dnešních dětí, teď samozřejmě nikdo neví. Kromě talentu je k tomu důležitá také trpělivost a podpora rodičů, bez které se tento malý sport neobejde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám