Hlavní obsah

Soubor Malá scéna Zlín uvede mystické drama Večer pro Edgara

Novinky, Jakub Schmid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Základní umělecké školy ve Zlíně představí ve své premiéře v sobotu 16. dubna netradiční divadelní inscenaci inspirovanou povídkami světoznámého prozaika a básníka Edgara Allana Poea.

Foto: Michal Řezáč

Mystické drama nazkoušeli studenti ZUŠ Zlín.

Článek

„Inscenace je koláží vzniklou z dramatizace povídek Maska červené smrti, Medailón, Král Mor, Zrádné srdce, Jáma a kyvadlo a básně Ligeia od E. A. Poea,“ uvedl režisér a dramaturg divadelní inscenace Martin Dominik Polínek. 

Pro smrt není ani zeď překážkou

Hlavní postavou je šlechtic utíkající před chudobou a morem za zdi kláštera, kde na čas nalézá své relativní útočiště. Opak je však pravdou. I přes sebevětší snahu překřičet bídu a smrt vládnoucí za zdmi kláštera nakonec také sám umírá.

„Je to vlastně jakási paralela dnešního světa. Do jak míry se my lidé obklopujeme luxusem a bohatstvím, přičemž ostatní životy mezitím uvadají a upadají v agónii,“ řekl Martin Dominik Polínek.

Divadelní inscenace nevypráví pouze příběh. Snaží se přenést mnohdy rozporuplné vnitřní pocity jednotlivých postav směrem k divákům, čímž přináší niternější pohled do lidské mysli vedoucí k hlubšímu zamyšlení.

Svou malou předpremiéru si představení odbylo již začátkem dubna v rámci Krajské přehlídky Základních uměleckých škol - odborná porota je doporučila na postup na Národní přehlídku v Litvínově.

Premiéru divadelního představení Večer pro Edgara uvede Divadlo Malá scéna Zlín ve velkém sále v sobotu 16. dubna od 19.30 hodin. Vstupenky lze pořídit na místě. Vstupné je dobrovolné. Reprízu mohou diváci shlédnout 7. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám