Hlavní obsah

Sokolovský kapřík a 29 cenných kovů pro TJ Slavii Chomutov

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. října se 11letí a mladší plavci oddílu TJ Slavie Chomutov vydali v brzkých ranních hodinách do Sokolova, kde se zúčastnili 8. ročníku velmi oblíbených závodů Sokolovský kapřík.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slavie Chomutov

Článek

Náš oddíl reprezentovalo 44 plavců, kterým se v těchto závodech podařilo vybojovat 15 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzových medailí, k tomu přidali spoustu nových osobních rekordů.

Z jedenáctiletých plavců si naprosto famózně vedl Kristian Kolumber, který si ve všech svých startech vyplaval medaili. Nejcennější zlatou medaili si vyplaval v disciplínách 100 m prsa, volný způsob, znak a polohový závod a 200 m volný způsob. Zlato mu uniklo pouze na 100 m motýlek, kde skončil pouhých půl vteřiny za vítězem a musel se tak spokojit se stříbrem. 

Další skvělé výkony tohoto ročníku předvedla Markéta Jenčková, ta nenašla konkurenci a zvítězila v disciplínách 100 m a 200 m volným způsobem a 100 m polohově. Dvě bronzové příčky přidala ještě za výkony na tratích 100 m prsa a motýlek. Skvělá prsařka Barbora Veselá nedala svým soupeřkám šanci a ve stometrové prsařské disciplíně s přehledem zvítězila.

Desetiletým plavcům se tolik nedařilo, ale ani oni nezůstali bez medailí. Jednu stříbrnou medaili si dokázal ve velkém souboji vyplavat Jakub Štemberk v disciplíně 200 m volným způsobem. Zde došlo ke kuriózní situaci, když na stříbrné příčce skončili hned tři plavci s naprosto shodným časem 2:45,90. Další medailistkou tohoto ročníku se stala Alexandra Bričová v disciplíně 100 m znak, kde si vyplavala bronzovou příčku.

Mezi devítiletými plavci byl nejvíce vidět Filip Jezbera, také on si vyplaval ve všech svých startech medaili. Zlatou medaili si vyplaval na 50 m motýlek a tři stříbrné medaile přidal za 50 m prsa, volný způsob a znak. Vynikající prsař Karel Pěnkava nechal všechny své soupeře za zády a na padesátimetrové prsařské trati si vybojoval zlatý kov. Z děvčat si nejlépe vedla Eliška Dvořáková, ta nenašla soupeřku na 50 m prsa, kde zvítězila. Ke zlatu přidala dvě stříbra v disciplínách 50 m znak a volný způsob.

Mezi osmiletými plavci jsme měli pouze jednoho medailistu, ale to hned čtyřnásobného. Matěj Volf nenašel soupeře v disciplínách 50 m znak, prsa a volný způsob a mohl tak na svůj krk s hrdostí pověsit tři zlaté medaile. O 2,9 vteřiny uniklo Matějovi zlato v disciplíně 50 m motýlkem a tak i on se musel spokojit s jednou stříbrnou medailí.

Mezi nejmladšími sedmiletými plavci nás skvěle reprezentovali Nikola Strádalová a Karel Kaška. Nikole se podařilo vybojovat bronz na padesátimetrové trati volným způsobem a stejně tak Karel si přivezl domů bronz, ale za 50 m znakem.

Téměř všichni naši plavci opět představili skvělou plaveckou formu a chuť závodit. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám