Hlavní obsah

Sobotní divadelní festiválek začíná dětským jarmarkem a pohádkou

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní již šestnáctý kralupský divadelní festival Za vodou odstartuje v sobotu ve 13.30 dětským jarmarkem a následnou pohádkou. Letošní festivalová produkce se uskuteční ve velké klubovně divadelního souboru Scéna a její velké venkovní zahradě. Přístup je ze zadní strany KD Vltava, tedy z Hakenovy ulice.

Foto: Martin Tlustý

Děti se mohou nechat vyfotit v historickém kostýmu či zbroji. Podobně se tak fotografovali již jejich pradědečkové a prababičky někdy před sto lety.

Článek

Na děti čekají dílničky, malování na obličej, opičí dráha, fotografování v roztodivných převlecích a tradiční házení na řadu různých cílů.

V rámci letošního programu vystoupí děti z Playground English pod vedením Karolíny Shipshead za hudebního doprovodu multiinstrumentalistů Ondřeje Galušky a Davida Pavelky. Vstup na dětský jarmark je dobrovolný.

Od 15.30 sehrají členové souboru Scéna pohádku s názvem Kdo hledá, najde na motivy Čapkovy Velké kočičí pohádky. Zde je však již třeba počítat se vstupným ve výši 50 korun za osobu.

V 17.00 začne v divadelní klubovně projekce 34 let starého záznamu divadelní hry Istvána Örkényho Kočičí hra v hlavních rolích s Danou Medřickou a Vlastou Fabiánovou, což je tragikomedie o dvou sestrách, jejichž život náhle rozdělila železná opona. Na projekci je vstup zdarma!

Od 20.30 vypukne v divadelní klubovně představení Testosteron v podání prostějovského divadla Point. Sedmero chlapů, sedm povah, sedm nátur, sedm rozdílných hladin pohlavního hormonu. Cíl je ovšem vždy zcela stejný. Divadelní kus o mužích a ženách je vcelku drsnou komedií. Vstupné je ve výši 100 Kč za osobu.

Ve 23.00 se divadelní klubovna zahalí do rockového hávu v podání rakovnické kapely Z Davu, která je odhodlána i v těchto nočních hodinách bojovat o srdce přítomných hostů alternativním rockem. Vstupné je opět ve výši 50 Kč na osobu.

Více na: www.kralupy.cz/zavodou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám