Hlavní obsah

Sobota v Kadani bude ve znamení masopustu, v čele průvodu opět půjde Švejk

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. února od 10 hodin se v Kadani uskuteční další ročník masopustu. Průvod masek opět povede dobrý voják Josef Švejk.

Foto: Václav Vlasák

Průvod masek se od kadaňského hradu vydá tradičně na pochod v 10 hodin.

Článek

Masopustní oslavy zahájí průvod maškar, který se vydá na pochod v 10 hodin od kadaňského hradu. Jeho první zastávka bude před radnicí na náměstí. Zde musí od starosty města Jiřího Kulhánka získat náležité povolení k pořádání veselice a „plenění“.

Druhá důležitá zastávka bude u řeky Ohře, kde bude Morana, symbol zimy, zapálena, zastřelena a utopena. Pak se průvod vydá do areálu františkánského kláštera, kde bude probíhat další program. Budou zde také připraveny ukázky starých řemesel i ochutnávka zabijačkových dobrot.

Atmosféru mocnářství a první republiky budou po celý den pomáhat dotvářet skupiny Brass Band, Švejk šraml, Motovidlo a Pražský pouťový orchestr. Chybět nebudou ani dobové vojenské stejnokroje: Pětatřicátníci a Chomutovští ostrostřelci. Po celý den kdekoli a kdykoli můžete očekávat taškařice divadla Bezevšeho.

Pro všechny účastníky, kteří přijdou náležitě oblečení, je určena soutěž o nejlepší masku, která bude vyhlášena při velkém finále, které začíná v 17.00 hodin. Na masopust do Kadaně se můžete vypravit také vláčkem, který odjíždí z Chomutova v 11.40 hodin a přes Kadaň pojede po Doupovské dráze až do Kadaňského Rohozce. Jízdní řád najdete na www.doupovskadraha.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám