Hlavní obsah

Snowboardistce Šárce Pančochové se bude v neděli fandit na zlínském lyžařském svahu

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korunka Luhačovice chystá velkou podporu pro českou olympioničku Šárku Pančochovou, která je patronkou tohoto občanského sdružení. Ve čtvrtek snowboardistka zajela dvě kola kvalifikace ve slopestylu, přímý postup do finále jí ale unikl. V neděli 9. února ji proto čeká semifinále a snad i finále.

Foto: archiv Korunky Luhačovice

Šárka s panenkou Korunkou

Článek

Korunka Luhačovice spolu s přáteli a fanoušky olympioničky Šárky Pančochové, rodačky z Uherského Brodu, bude závody sledovat od 7:00 hodin na lyžařském svahu ve Zlíně.

„Vezmeme s sebou i kopii talismanu – panenky Korunky Šárky, kterou jsme naší patronce a olympijské naději darovali před cestou do Soči. Kdo bude chtít, může se s panenkou třeba i vyfotografovat,“ pozvala na akci ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská s tím, že všichni věří, že jí panenka Šárka přinese štěstí a postoupí nejen do finále, ale v něm bude bojovat i o medaile.

Semifinálové jízdy začínají v přímém televizním přenosu v 7:30, finále snowboardové disciplíny slopestyle je naplánováno na 10:15 hodin. „Akce je pro širokou veřejnost, přijít může kdokoliv. V provozu bude i igloo bar, v němž si lidé budou moci zakoupit občerstvení,“ řekl provozovatel lyžařského areálu ve Zlíně Michal Cepek.

Komu se po skončení přímého přenosu nebude chtít jít domů, může si v areálu J.Šperky zalyžovat. Hlavní i dětský vlek budou o víkendu v provozu od 8.30 do 19.00 hodin. Na sjezdovce je stále asi 40 centimetrů sněhu. V průběhu celého týdne bylo na zlínském svahu velmi rušno, a to jak na hlavní, tak také na dětské sjezdovce, kde se učili lyžovat ti nejmenší s instruktory lyžařské školy. O tu mají letos mimořádný zájem jednotlivci i mateřské školy. Kursy budou probíhat také v dalších dnech. 

Šárka Pančochová (* 1. 11. 1990) navázala s Korunkou Luhačovice úzkou spolupráci před čtyřmi lety, kdy odjela na olympiádu do kanadského Vancouveru. Už tehdy jí všichni příznivci Korunky Luhačovice fandili a drželi pěsti, aby uspěla. Po návratu z olympijských her věnovala česká snowboardistka limitovanou edici olympijského oblečení do charitativní aukce, jejíž výtěžek byl věnován právě tomuto občanskému sdružení a to peníze rozdělilo dětem. Sportovkyně navíc podporuje i dárcovství krve a registrování se do registrů dárců kostní dřeně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám