Hlavní obsah

Smyčcové kvarteto míří do Japonska přes Kobylisy

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 24. února v 19.00 hodin v Salesiánském divadle (Kobyliské náměstí 1, Praha 8, stanice metra C – Kobylisy) vystoupí Smyčcové kvarteto českých filharmoniků s koncertním mistrem ČF Josefem Špačkem na benefičním koncertě pro Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích.

Foto: Archív Smyčcového kvarteta českých filharmoniků

Smyčcové kvarteto českých filharmoniků

Článek

Přesně po roce se kvarteto v čele s Josefem Špačkem ml., koncertním mistrem České filharmonie, vrací do Kobylis, aby představilo svůj nejkrásnější program, který nastudovalo zároveň pro turné v zahraničí.

Hned za dva dny po koncertě v Kobylisích totiž kvarteto odletí do Japonska. Nabízí se tedy jedinečná příležitost vychutnat si nejznámější a nejpůvabnější melodie světa v podání špičkových hudebníků České filharmonie přímo v Praze a svým příspěvkem pomoci neziskové organizaci, která nabízí pomocnou ruku a služby všem ohroženým dětem.

Josef Špaček ml. (housle) vystudoval dvě prestižní školy v USA, v New Yorku u prof. Itzaka Perlmana. V roce 2011 se stal v historii České filharmonie jejím nejmladším koncertním mistrem. V kvartetu českých filharmoniků hraje společně se svým otcem Josefem Špačkem st. (violoncello), který působí v České filharmonii již 23 let. Zastává funkci zástupce koncertního mistra violoncell.

Dále v kvartetu účinkuje Milan Vavřínek (housle) – člen České filharmonie od roku 1996. Studoval hru na housle u Nory Grumlíkové a u prof. Franca Gulliho ve švýcarském Sionu.

Jan Šimon (viola) je zakládajícím členem Smyčcového kvarteta a v ČF působí již od roku 1986. Spolupracuje s předními sólisty a komorními soubory doma i v zahraničí.

Na programu zazní díla: W. A. Mozarta, T. Albinoniho, J. Pachelbela, R. Schumanna, O. Respighiho, F. Liszta, P. I. Čajkovského, N. A. Korsakova, F. Kreislera, A. Chačaturjana...

Dobrovolný příspěvek bude věnovaný na provoz a činnost s dětmi a mládeží v Salesiánském středisku mládeže v Praze-Kobylisích. 

Reklama

Výběr článků

Načítám