Hlavní obsah

SMS.cz ADRENALIN CUP v Ostravici startuje již v sobotu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se bude v Ostravici pod i nad Lysou horou běhat, skákat, létat, jezdit na kole, sjíždět řeka a vynášet na kopec vysoký 1323m n. m. sudy piva. Představí se 19. ročník SMS.cz Adrenalin Cup, který je zároveň mistrovstvím České republiky v extrémním závodu štafet. Start je v 10 hodin.

Foto: Josef Zajíc

SMS.cz Adrenalin Cup bude 27. června v Ostravici. Start běhu na 16 km, převýšení 1145m. Ilustrační snímek.

Článek

Součástí sportovního klání bude i závod Beskydský šerpa, kde se čtyřčlenná družstva utkají ve vynášce sudu piva na Lysou horu.

Účastníci závodu SMS.cz Adrenalin Cupu na prvním úseku změří síly v šestnáctikilometrovém běhu, následující člen štafety se prolétne na paraglidingu z Lysé hory. Po přistání na hřišti v Ostravici další člen pojede na kole 34,5 km přes Lysou horu a finiš zajistí čtvrtý člen štafety, který bude sjíždět část řeky Ostravice na kajaku s povinným diváckým kouskem - eskymáckým obratem - až do cíle.

"Závod odstartujeme tradičně v 10.00 z fotbalového hřiště. První paraglidisté by měli slétat z Lysé hory v 11.15. O patnáct minut později by měli vyjíždět první bikeři. Start prvního kajakáře očekáváme přibližně ve 13.15 a dojezd s doběhem na hřiště asi tak okolo 13.45," naznačil časový harmonogram akce Martin Kráčálík, hlavní organizátor akce.

Na fotbalovém hřišti v Ostravici-Beskydech bude pro diváky připraveno i Oranžové kolo Nadace ČEZ, na němž mohou zájemci "vyšlapat" pomoc občanskému sdružení Linie radosti, které poskytuje sociální služby ve Frýdku - Místku v rámci denního stacionáře a pomoc poputuje také do TJ Sokol Ostravice.

SMS.cz Adrenalin Cup a Beskydský šerpa se konají pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Ivana Strachoně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám