Hlavní obsah

SMS.cz Adrenalin Cup 2013 bude přehlídkou špičkových českých sportovců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pět dní zbývá do startu sedmnáctého ročníku extrémního závodu čtyřčlenných štafet SMS.cz Adrenalin Cupu 2013, který se bude konat v sobotu 29. června v Ostravici v Beskydech a jenž je současně i mistrovstvím ČR v extrémním závodu štafet.

Foto: Josef Zajíc

SMS.Adrenalin Cup 2013, tisková konference 24.6.2013 Zleva: Markéta Tomášková, Kamil Mrůzek, Michal Krysta, Pavel Borecký,SMS.cz, Martin Kráčalík.

Článek

Na fotbalovém hřišti v Ostravici tak bude v sobotu 29. června plno. Sejdou se tam nejen závodníci štafetového závodu SMS.cz Adrenalin Cup 2013, ale také běžci již šestého ročníku závodu Radegast Beskydský šerpa.

Štafetový závod čtyřčlenných týmu SMS.cz Adrenalin Cupu 2013 bude zahájen v 10.00 hodin výběhem běžců na Lysou horu (1323 m. n. m.). Závodníci, kteří tvoří první čtvrtinu štafety, tak musí uběhnou 16 km do vrchu s převýšením 1145 metrů. Poběží, mimo jiných, také akrobatická lyžařka Šárka Sudová.

Z Lysé hory se po pomyslném předání štafetového kolíku rozběhnou a skočí druzí ze štafety, kteří soutěží v paraglidingu. Slétnou 5,5 km co nejrychleji zpět na fotbalové hřiště v Ostravici. Záměr slétnout co nejrychleji nemusí vždy vyjít, protože některé záludný vítr zanese mimo hřiště, nebo do míst, kde ani vlci nedávají dobrou noc...

Jednou z těch, které poletí, bude i Markéta Tomášková, několikanásobná mistryně ČR, ale především mistryně světa z roku 2011 a mistryně Evropy 2013.

"Oslovena jsem již byla vícekrát, ale letos mi navíc nabídla místo v týmu kamarádka Daniela Farná, která jede kajak. Tak jsem neodolala. V Adrenalin Cupu si zalétám poprvé, ale věřím, že porazíme pár mužských štafet a mezi ženami budeme co nejlepší," prohlásila Markéta Tomášková.

I další "letec" Michal Krysta se na závody těší. Bere je jako přípravu na světově proslulý závod Red Bull X -Alps, kterého se 7. července zúčastní.

Opět na hřišti budou čekat bikeři. Pojede i biatlonista Ondřej Moravec, čtvrtý z mistrovství světa v Novém městě na Moravě. Cyklisté vyjedou na Lysou horu, ujedou 34,5 km s převýšemím 1430 metrů. Dojedou pod hráz přehrady Šance, kde na ně netrpělivě budou čekat kajakáři.

Tady převezme finišmenskou štafetu mj. i Kamil Mrůzek, nejlepší český rychlostní kajakář, devítinásobný mistr světa, který v současné době vede Světový pohár 2013. Kajakáři po převzetí štafety přeplavou řeku Ostravici, vyběhnou po břehu k lodi, seskočí z můstku a pádlují 5 km do cíle. Mezitím musí projet brankami a na atraktivním místě u mostu v Ostravici musí udělat eskymácký obrat a projet vodním cílem. Pak dojedou ke břehu, vystoupí z lodí a i s ní doběhnou asi 300 m do cíle na hřišti v Ostravici.

"Jsem rád, že i přes obtíže, které nám přinesla oprava celé hráze přehrady Šance, jsme se zástupci Povodí řeky Odry našli řešení a voda pro závod kajaků bude. Bohužel jen v omezené míře na tři hodiny, což znamená, že veřejnost bude mít možnost jezdit na řece až pod cílem závodního úseku," řekl Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency.

Je připraven i dopovodný program. Už v pátek večer je připravena pro závodníky warm-up party. Na Lysé hoře bude exhibice biketrialisty Petra Krause. Bude připraveno množství atrakcí pro děti. V sobotu večer se bude konat after party se skupinami Kapriola, Portless a Kofe-In.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám