Hlavní obsah

Smrtelný vir semkl lidi v obci, řekla o akci "roušky" starostka Olešnice v Orlických horách

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horské obci Olešnice v Orlických horách žije 420 stálých obyvatel a také tam jsou v těchto dnech již lidé vybaveni rouškami na ochranu dýchacích cest. Do akce se navíc zapojili i chalupáři.

Foto: obec Olešnice v Orlických horách (archiv)

Hotové roušky všech barev a vzorů jsou v Olešnici v Orlických horách k dispozici v místní prodejně, kde se zásoba průběžně doplňuje.

Článek

Starostka obce Eva Stojková sdělila, že v Olešnici v Orlických horách se šijí roušky doma. V obci rozjelo výrobu zhruba deset švadlenek, z toho jedna profesionálka. „Šijí maminky, co nechodí do práce, ostatní šijí až po práci a o víkendu. S pomocí se nám hlásí i chalupáři.“

Pomáhají ovšem také další, kteří nosí zdarma materiál, to znamená látky nebo nyní tak nedostatkové gumičky, tkalouny apod. Hotové roušky všech barev a vzorů jsou pak k dispozici v místní prodejně, kde se zásoba průběžně doplňuje. „Starším lidem jsme roušky dovezli až domů,“ řekla starostka.

V současné době, kdy se podařilo pokrýt většinu místních, začaly švadlenky posílat své výrobky jiným potřebným lidem. K tomu využívají služby České pošty, odkud lze roušky posílat zdarma.

Na závěr Eva Stojková se zjevným dojetím v hlase prohlásila: „Cítím, že se u nás v obci lidé semkli. Sousedi si pomáhají navzájem.“

A to je velké pozitivum, které smrtelný virus přinesl.

Reklama

Výběr článků

Načítám