Hlavní obsah

Sluneční soustava je zpět v plzeňských ulicích

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model sluneční soustavy, který sem každé léto umisťuje Techmania Science Center, se od pondělí 14. května vrací do plzeňských ulic.

Foto: Techmania Science Center

Od 14. května se do plzeňských ulic opět vrací model sluneční soustavy, který sem každé léto umisťuje Techmania Science Center.

Článek

Projekt Pouť k planetám VI. nabídne kromě modelů Slunce a planet v měřítku 1:1 000 000 000 i doprovodný program a potrvá až do 30. září.

Součástí doprovodného programu je např. výtvarná soutěž pro děti, mládež i širokou veřejnost. Techmania vybízí soutěžící k tomu, aby vytvořili svůj vlastní model sluneční soustavy: použitým materiálům, zvolenému měřítku či technickému provedení se přitom nekladou žádné limity.

Projekt Pouť k planetám realizuje Techmania pravidelně již od roku 2007. S celkovým konceptem tehdy formující se Techmanii oslovila tvůrčí skupina studentů a zaměstnanců ZČU, zejména z řad Ústavu umění a designu, podílela se rovněž Hvězdárna a planetárium Plzeň.

V uplynulých pěti letech se Pouť k planetám stala nedílnou součástí léta v plzeňských ulicích. "V Techmanii věříme, že i tentokrát přinese model sluneční soustavy obyvatelům a návštěvníkům Plzně nejen pobavení, ale pomůže jim udělat si bližší představu o rozlehlosti vesmíru a seznámí je se zajímavostmi jednotlivých planet," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

Záštitu nad letošním ročníkem přijala radní města Plzně Irena Rottová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám