Hlavní obsah

Slovinští architekti představují své projekty v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovinské architektonické studio OFIS představuje své projekty v Domě umění v Ostravě. Ve čtvrtek 5. dubna v 17 hodin byla zahájena vernisáž této výstavy.

Foto: Josef Zajíc

Výstavu zahájil Jiří Jůza, ředitel GVUO

Článek

Expozice nazvaná OFIS Arhitekti 2002 - 2012/ Inspirující limity představuje tvorbu slovinského architektonického studia OFIS Arhitekti Ljubljana. Vernisáž uvedl ředitel GVUO Mgr. Jiří Jůza. Výstavu zahájili architekti Rok Omán a Špela Videčnik.

Ateliér OFIS Arhitekti Ljubljana byl založen v roce 1996. Získal řadu mezinárodně uznávaných ocenění. Zaměřuje se především na architektonické projekty, scénografii a desing.

"Citlivý dialog inovativních prostorových a geometrických principů s tradičními postupy, spojený s originálním chápáním genia loci charakterizuje díla tohoto mladého ateliéru, od něhož můžeme v budoucnu mnohé očekávat," tvrdí Vladimír Šlapeta, přední český historik architektury.

Z realizovaných projektů jmenujme Bytový dům v Lublani (Slovinsko, 2001), Bytový dům na pobřeží (Slovinsko, 2006), Fotbalový stadion Maribor (Slovinsko, 2008) nebo Kapli rozloučení (Slovinsko, 2009).

Výstava, kterou připravilo občanské sdružení SPOK (Spolek pro ostravskou kulturu), je k vidění v ostravském Domě umění do 27. května.

Více informací:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám