Hlavní obsah

Slovácko hledá další tradiční výrobce

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Region Slovácko, jež je nositelem projektu Tradiční výrobek Slovácko, hledá další výrobce, kteří se věnují tradičnímu řemeslu v regionu.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Projekt vznikl v roce 2008 a jeho hlavním cílem je podpora lidových tradic ve smyslu zachování zájmu co nejširší veřejnosti o tradiční řemesla a tradiční výrobky coby typických symbolů identity regionu. Výrobky, které splnily přísná hodnotící kritéria, jsou viditelně označeny známkou Tradiční výrobek Slovácka, jež je zárukou precizní  rukodělné práce a sounáležitosti k regionu Slovácko. 

Díky podpoře Nadace děti – kultura – sport a městu Uherské Hradiště, vyhlašuje i letos sdružení Region Slovácko jarní výzvu pro příjem žádostí o udělení známky Tradiční výrobek Slovácka.

Výrobce, který má zájem se do projektu zapojit, musí splňovat přísná kritéria, předložit výrobek, vyplnit Žádost o udělení ochranné známky, přiložit požadované doklady a vše v termínu od 23. dubna do 24. května doručit na adresu Region Slovácko, Mariánské náměstí 46, 686 01 Uherské Hradiště. Požadované dokumenty jsou volně ke stažení na webových stránkách www.tradicnivyrobek.cz nebo k vyzvednutí v kanceláři Regionu Slovácko.

Výrobci zapojení do projektu získají výhody v podobě propagace, podpory prodeje, nabídky prezentací či jarmarků v ČR i zahraničí nebo prodeje zboží prostřednictvím e-shopu  www.tradicnivyrobek.cz. V letošním roce otevře sdružení i novou prodejnu Tradiční výrobek Slovácka. V současné době je do projektu zapojeno 32 výrobců z různých oborů a jejich řady se nadále rozšiřují.

Další informace: www.tradicnivyrobek.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám