Hlavní obsah

Slovácké léto 2015: Hledáme plyšáky s dobrým srdcem

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste ještě nevěnovali své staré plyšáky do benefice Slováckého léta, letos máte opět možnost. Zásoby plyšových zvířátek, jejichž prodejem organizátoři sportovně-kulturní akce přispívají na kvalitnější život klientům s postižením, se beznadějně ztenčily. Sběrná místa najdete po celém regionu.

Foto: Slovácké léto

Vaši staří plyšáci mohou odvést ještě spoustu záslužné práce

Článek

Vloni 100 tisíc. A letos?

V loňském roce probíhal prodej plyšových hraček v rámci benefičního projektu I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv nejen během deseti dnů Slováckého léta, ale i dále v průběhu Letní filmové školy, Slováckých slavností vína a otevřených památek a dalších festivalů a akcí až do podzimu. Organizátoři tak získali skvělých 99 999 korun, ovšem na druhou stranu se zásoby plyšáků výrazně ztenčily.

„Je to pravda, benefice byla vloni natolik úspěšná, že před letošním 8. ročníkem Slováckého léta jsem prakticky vykoupení. A tak prosíme všechny, kteří mají doma už nepotřebné plyšáky, aby je přinesli na některé ze sběrných míst. Postaráme se o to, aby posloužili dobré věci,“ říká organizátor Slováckého léta Marek Pochylý.

Hlavními partnery plyšákové benefice jsou i letos Třinecké železárny, jakožto hlavní dodavatel hraček, a společnost RE/MAX Plus Uherské Hradiště zastoupená Kamilou Buráňovou, která bezplatně zapůjčí skákací hrad a bude se věnovat prodeji plyšáků na Masarykově náměstí.

„Třinecké železárny se prostřednictvím svého provozu Tažírna oceli ve Starém Městě připojí k benefici stejně jako v minulém ročníku. Sběrné místo vznikne i v samotném Třinci, kde se do sběru může zapojit téměř deset tisíc pracovníků hutě a dceřiných společností v areálu. Loni odtud na podporu klientů Diakonie v Uherském Hradišti a Domova pro osoby se zdravotním postižením v Medlovicích putovalo několik plných pytlů plyšových hraček,“ připomněla tisková mluvčí Třineckých železáren Petra Jurásková.

„Slovácké léto je výjimečná akce, která zpříjemňuje letní dny celému regionu. Baví nás být u toho zejména díky tomu, že našim úkolem je bavit ty nejmenší. Účast na charitativním projektu I malý plyšák může vykouzlit úsměv je pro nás způsob, jak můžeme dávat zpět společnosti, což by mělo patřit k běžným standardům každé firmy. Je to pro nás velmi příjemná příležitost, jak ukázat naši realitní kancelář a naše makléře jako normální lidi, kteří se umí bavit, komunikovat a být součástí regionu a jeho akcí,“ uvedla za RE/MAX Plus Uherské Hradiště Kamila Buráňová.

Sdílet? I to pomůže

Organizátoři Slováckého léta letos vymysleli i další možnost, jak pomáhat. „Za každého, kdo se na Facebooku symbolicky připojí k události Slovácké léto 2015, věnujeme do benefice jednu korunu. Přidejte se tedy k nám a pozvěte taky své přátele a kamarády, pomáhat můžete i takto jednoduše,“ vyzývá Marek Pochylý.

Veškeré podrobnější informace, aktuality a seznam sběrných míst naleznete na webu http://slovackeleto.cz/pro-dobrou-vec a na facebookové stránce akce https://www.facebook.com/beneficeslovackeleto?fref=ts.

Deset dnů plných sportu a zábavy pod hlavičkou Slováckého léta si budou moct všichni fanoušci vychutnat od 3. do 12. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám