Hlavní obsah

Slavnost na zámku Dobříš nabídne kostýmované prohlídky i bohatý program ve francouzském parku

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už pošestnácté vyvrcholí turistická sezóna na zámku Dobříš tradiční Svatováclavskou slavností. Už pošestnácté je připraven program pro všechny generace na nádvoří zámku, v expozici i ve francouzském parku. Součástí komentovaných prohlídek zámku bude dobová výprava za Třemi mušketýry.

Foto: Markéta Rozšafná

Bohatý program pro všechny generace je připravený ve francouzském parku.

Článek

Svatováclavské slavnosti se na Dobříši uskuteční v sobotu 10. září od 10 do 18 hodin.

„Čekají na vás kostýmované prohlídky expozice, kde si můžete prohlédnout rekvizity z natáčení seriálu Tři mušketýři (The Musketeers), poslechnout hudební vystoupení žáků ZUŠ Dobříš a zhlédnout taneční vystoupení spolku KUS žen,“ informovala Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Prohlídku expozice zpříjemní také květinové dekorace Martiny Krátké z firmy Letizia Dobříš.

Výstava v konírně představí firmu Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o.

Bohatý program ve francouzském parku je určen nejen rodinám s dětmi. Zámek Dobříš jej připravil ve spolupráci s TJ Sokol Dobříš. Součástí bude také vystoupení šermířů či sokolníka a návštěvníci se mohou zapojit i do tajuplného hledání pokladu v pivovarských sklepích.

Na nádvoří zámku můžete po celý den ochutnat spoustu dobrot včetně rybích pochoutek ze sádek firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o. a zhlédnout kovářské umění.

„V zámecké konírně se na tematické výstavě dozvíte bližší informace o firmě Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o., pod kterou spadá také zámek Dobříš. V Galerii JCM bude celý den k vidění nová výstava Ve znamení tří deklarací, která líčí osudy šlechty v letech nacistického ohrožení československého státu,“ sdělila Vyhlasová.

Jako obvykle bude na Svatováclavskou slavnost vypraven parní vlak z nádraží Praha - Braník.

Celodenní vstupné na akci pro jednu osobu je 180 Kč, snížené 100 Kč a rodiny s dětmi zaplatí 420 Kč. Vstupné na program do francouzského parku (bez návštěvy expozice) je 120 Kč, senioři a studenti zaplatí 80 Kč a rodiny s dětmi 290 Kč. Vstupenky si můžete zakoupit na pokladně zámku, kde se také dozvíte čas nejbližší volné prohlídky. Jestliže chcete navštívit pouze program ve francouzském parku, můžete si zakoupit vstupenky u vstupu do francouzského parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám