Hlavní obsah

Šlapanice čekají rekonstrukce dvou ulic

Novinky, Martin Habáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlapanice startují příští týden s úpravami jedné z lokalit města – Jiráskovou ulicí. V polovině srpna se dočká také Kosmákova ulice.

Foto: Město Šlapanice

Vizualizace rekonstrukce ulice Jiráskova

Článek

V rámci projektu bude vybudováno jedno víceúčelové hřiště a soustava menších hřišť a odpočinkových prostranství včetně workoutového vybavení, stolního tenisu či posilovacích strojů nebo koloběžkové dráhy.

Šlapanice tento projekt připravovaly a upravily podle požadavků obyvatel v lokalitě. S původním projektem víceúčelového hřiště obyvatelé nesouhlasili, město jim však vyšlo vstříc a po společných diskuzích a připomínkování se nyní úpravy dosud nevyužívané lokality začínají realizovat.

„Náklady na úpravy dosáhnout více než 5 miliónů Kč, protože se však jedná o lokalitu s vysokou koncentrací obyvatel, včetně rodin s dětmi, věříme, že se lokalita po úpravách stane pro své obyvatele místem odpočinku i setkávání," uvedla starostka Michaela Trněná (Starostové pro jižní Moravu).

Nová parkovací místa, spravený povrch komunikace, chodníky a dešťovou kanalizaci bude mít po opravách také šlapanická Kosmákova ulice. Rekonstruovat ji plánuje tamní radnice od první poloviny srpna do listopadu. Pro opravy se radní rozhodli kvůli poškození povrchu ulice a nevyhovující kanalizaci.

„Obyvatelé města získají kromě parkovacích míst také moderně řešenou ulici, která by měla přinést zvýšení komfortu i bezpečnosti pro chodce i řidiče," dodala starostka. Na opravy radnice vyhradila dvanáct miliónů korun a platí je plně ze svého rozpočtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám