Hlavní obsah

Slalomům v Kadani přálo počasí

Novinky, Radek Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. července se v Kadani jel v pořadí 99. slalomový závod letošního roku. Součástí závodu byl i Pohár žáků.

Foto: Radek Blažek

Vítězky kategorie K1ž, žákyně mladší. Tereza Blažková, Klára Hricová, Eva Říhová

Článek

V sobotu přálo slalomářům počasí a i voda, které bylo na závody dost. Závody odstartoval v 9 hodin slalom kategorie K1m. Každá žákovská kategorie měla své favority a tak napětí na startu by se dalo krájet. Startovní listina byla rozdělena podle výkonosti tak, že v každé žákovské kategorii ti nejlepší jeli vždy poslední.

V kategorii K1m starší žáci zvítezil Šodek Petr z Benátek s časem 78,14 nad Filipem Krausem z Plzně a Michalem Matějkou z USK Praha. V mladších žácích si nejlépe vedl Zima Tomáš z Roudnice když s časem 83,90 zvítězil nad Mikulášem Zapletalem z Kralup a Vojtěchem Hegerem z Hradce.

Po kajakářích se vydali na trať singlíři. V kategorii C1m zvítězil ve starších žácích podle ošekávání Heger Tomáš z Hradce s časem 85,30 nad Honzou Větrovským z USK Praha a Adamem Lerchem z Klášterce. V mladších žácích se umístil na prvém místě Zima Tomáš z Roudnice s časem 97,30 před Matyášem Lhotou z USK Praha a Vojtou Hegerem z Hradce.

C1ž dopadlo umístění ve staraších žákyních podle očekávaní. Zvítězila Bára Čekalová z Klášterce s časem 89,0 nad Michalou Satkovou z KK Brno a Amalií Hilgertovou z USK Praha. Mladší žákyně vyhrála Říhová Eva z USK Praha s časem 104,5 nad Klárou Hricovou z Olomouce a Alexandrou Vrbovou z Horšovského Týna.

Kategorie K1ž byla na tomto závodě bohatě obsazená. Na startu se sešlo celkem 61 dívek a žen, které bojovali o co nejlepší umístění. Ve starších žákyních zvítězila Fišerová Tereza z Roudnice s časem 80,30 nad Bárou Čekalovou z Klášterce a Amálkou Hilgertovou z USK Praha.

Mladší žákyně suveréně opanovala Blažková Tereza z USK Praha kdy s časem 91,10 zvítězila nad Klárou Hricovou z Olomouce a Evou Říhovou z USK Praha.

Zda se vítězům podaří vítězství uhájit, ukáže nedělní závod.

Reklama

Výběr článků

Načítám