Hlavní obsah

Skutečský festival v programové nabídce opět počítá i se zahraničními umělci

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč nemá v podtitulu slůvko mezinárodní, de facto takovým je. I v programu 14. ročníku, který začne 12. března vystoupí řada zahraničních umělců vysoké úrovně.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Pod hudebním nastudováním opery Tosca v Moravském divadle Olomouc je podepsán dirigent Francesco Bottigliero, který se představí i ve Skutči.

V roli Toscy se očekává polská sopranistka, sólistka polské královské opery Ewa Biegas.

Vzácným hostem společného koncertu Komorní filharmonie Pardubice a sboru Boni Pueri je v Čechách žijící britská sopranistka Christina Johnston, která působila jako sólistka Státní opery Praha.

Jedinečným zážitkem bude koncert Filmové filharmonie z Prahy v prostorách zimního stadionu, který bude řídit japonský dirigent, skladatel, houslista a sbormistr Chuhei Iwasaki.

Také balet Giselle Severočeského divadla Ústí nad Labem nabídne řadu zvučných jmen. Mezi tanečníky se objeví Japonka Chiaki Honda, Rus Vladimír Gončarev, Lotyš Robert Skujenieks a další.

Formace La Magia del Flamenco se blýskne na samý závěr v Závěrečném koncertu s Carmen. Jejími členy jsou i běloruská tanečnice flamenca Lola Karpenko a slovenský hudebník a zpěvák Juraj Papi Garaj.

„Účasti zahraničních umělců si velmi ceníme, vynikající výkony však bez výjimky podávají i čeští umělci a tělesa. V divácky atraktivním programu září nejen jména, ale i tituly. Vybere si určitě každý,“ říká k programu festivalu Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Dvouměsíční festival ve Skutči nabízí vedle slavných děl české i světové klasiky velké crossoverové projekty i koncerty komorního charakteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám