Hlavní obsah

Skutečský festival se připravuje na soutěžní přehlídku sborů

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč pokračuje v dubnu dalším programem, který je zaměřen na mladší posluchače. Po hudebních pořadech, které pro děti mateřských škol a žáky i studenty základních a středních škol uvede Komorní filharmonie Pardubice, je na programu soutěžní přehlídka dětských sborů.

Foto: Matěj Zelinka

O cenu Vítězslava Nováka

Článek

O cenu Vítězslava Nováka se ve Skutči bude v sobotu 18. dubna soutěžit o bronzová, stříbrná a zlatá pásma, která udělí odborná porota.

Organizaci přehlídky si na svá bedra vzala místní ZUŠ V. Nováka, která prostřednictvím sbormistra domácího PS Cantando Zdeňka Kudrnky oslovila s nabídkou účasti sbory z různých koutů republiky.

Soutěžního klání, které už počtvrté proběhne ve spolupráci a s odbornou gescí organizace NIPOS-ARTAMA, se zúčastní tyto pěvecké sbory: Kamínek Vysoké Mýto, Rošťák Přelouč, Fiori Cantanti Chrudim, DPS Varnsdorf, Cantando Skuteč a Gloria Cantate Tišnov.

„Sborová přehlídka je součástí programu festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč od samého začátku. Navazujeme tak na dlouholeté tradice, které sborový zpěv ve Skutči má. Srdečně zveme širokou veřejnost k návštěvě, úroveň sborů je velmi dobrá,“ informovala Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

První soutěžní vystoupení začne krátce po 10. hodině a kolem 12.30 by měly být vyhlášeny výsledky. Vstup na přehlídku je pro veřejnost zcela zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám