Hlavní obsah

Skupina Taxmeni zahrála v Plzni na oslavách osvobození

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Taxmeni koncertovala v pátek 4. května ve westernovém A.C.W. Saloonu v Plzni. Předskokana jim dělala hudební formace Klobouk dolů Pepy Grubera, hrající irské melodie.

Foto: Marek Velebný

hudební skupina Klobouk dolů

Článek

Tradičně se do oslav osvobození v Plzni zapojuje i westernový podnik A.C.W. Saloon v Kollárově ulici v Plzni. Oslavy osvobození v Saloonu začaly již ve čtvrtek 3. května koncertem kapely Alternativa.

Na počest osvobození Plzně američany byla v pátek 4. května ve westernové hospůdce zorganizována Night for the Solders, kde byla hlavním hostem kapela Taxmeni. Zábavu rozjela hudební formace Pepy Grubera Klobouk dolů, která hraje irské, skotské, anglické písničky pocházející z tamních přístavů a hospod, které kapela interpretuje s českými texty, přebásněnými, vycházející z originálu.

Taxmeni s Vráťou Vyskočilem hráli předtím během večera na Náměstí republiky a do A.C.W.Saloonu dorazili později a jejich koncert začal kolem 23. hodiny. Hráli nejen svůj klasický repertoár. Podnik se zaplnil lidmi v uniformách americké, britské i německé armády. Přes málo prostoru se našlo i několik tanečníků.

Oslavy osvobození v Plzni pokračují celý víkend bohatým nejen hudebním programem, ale i ukázkami militárií a vojenského života, konvojem vojenských vozidel. Tradičně je program na Náměstí republiky, v prostoru bývalého Výstaviště za OC Plaza nebo v přilehlých ulicích kolem náměstí v centru.

Reklama

Výběr článků

Načítám