Hlavní obsah

Školy ve Frýdku-Místku budou mít méně prvňáků

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek je zřizovatelem 12 základních škol. Začátkem února se k zápisům do 1. tříd dostavilo 654 dětí, což je v porovnání s minulým rokem o 7 méně. Nejvíce prvňáků bylo zapsáno na 8. ZŠ, 5. ZŠ a 1. ZŠ, tedy na školách, které se řadí ve městě k těm největším.

Foto: Petr Pavelka

zápis prvňáčků - 2013

Článek

Povinnou školní docházku musejí zahájit děti, které do 31. srpna 2013 dovrší věk šesti let, pokud jim nebyl povolen odklad školní docházky.

„O odklad školní docházky požádalo 58 zákonných zástupců dětí, což je o 8 více, než v roce předcházejícím,“ uvedla vedoucí odboru školství Ilona Nowaková s tím, že odklad je možný pouze při předložení dvou doporučujících posouzení, a to pedagogicko-psychologické poradny a odborného lékaře, případně klinického psychologa.  

V příštím školním roce by mělo do lavic 1. tříd základních škol zřizovaných městem usednout 596 prvňáčků, což je ve srovnání s tímto školním rokem o 8 méně. V současné době navštěvuje základní školy 4885 žáků.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám