Hlavní obsah

Školního in-line poháru v Brně se zúčastnilo 60 dětí

Novinky, Jana Oudová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 20. dubna se uskutečnil v Brně první roční školního in-line poháru pro děti základních škol a víceletých gymnázií.

Foto: Jana Oudová
Článek

"Rozhodli jsme se zorganizovat in-line závody pro školou povinné děti ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů jako další možnost, kde si všechny děti můžou poměřit své schopnosti v jízdě na kolečkových bruslích," informovala hlavní rozhodčí závodů Gabriela Dostálová.

Závodu na in-line oválu v areálu CESA VUT se zúčastnilo 60 dětí z 20 škol z Brna a okolí. Všichni účastníci reprezentovali svou školu, pro kterou mohli získat pohár za nejvyšší počet bodů udělovaných za umístnění v jednotlivých kategoriích.

Objednané počasí se nedostavilo, celý čas bylo hodně větrno a to dětem závodění moc neusnadnilo. Počet finálových kol pro některé kategorie byl proto po poradě zástupců škol a oddílů s hlavní rozhodčí mírně upraven.

Děti závodily v několika kategoriích, kde nejmladší (ročníky 2010   2009) absolvovaly ve finále 1 okruh o délce 465 metrů, nejstarší žáci a žákyně si poměřili sily v závodě o délce 1,86 km (4 okruhy).

„V průběhu celého dopoledne probíhal i dovednostní slalom pro všechny příchozí, kde si děti nejen odzkoušely svou rychlost, ale i obratnost, přesnost a techniku bruslení,” doplnila Jana Petrášová, instruktorka a rozhodčí u slalomu.

„Doufáme, že jsme zahájili další tradici závodu pro děti a za rok se setkáme nejen s letošními účastníky, ale přibydou k nim další odvážní zástupci svých škol,” dodala Gabriela Dostálová. 

Krátkou reportáž, výsledky a fotogalerii lze nalézt na stránkách bruslařského oddílu IN-LINE AKADEMIE.

Reklama

Výběr článků

Načítám