Hlavní obsah

Školačky si vyjely na nákupy, v noci po nich pátrala policie

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční nákupy budou pro dvě dívky z Vyškovska ještě dlouho noční můrou. Během pondělního výletu do Brna se jim vybily mobilní telefony a ujel poslední zpáteční autobus. Zoufalí rodiče zalarmovali policii.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Čtrnáctiletá slečna spolu s o rok starší kamarádkou vyrazily do Brna údajně autem, se starší sestrou jedné z nich. Když se po nich začali večer shánět rodiče, ukázalo se, že do Brna jely dívky na vlastní pěst, protože sestra měla porouchané auto. "Obě měly navíc vybité telefony. Rodiče se večer obrátili na vyškovské policisty s prosbou o pomoc," uvedla policejní mluvčí Iva Šebková s tím, že policisté ihned rozjeli pátrání.

"Zjistili jsme, že nejsou v péči lékařů a pravděpodobně se nacházejí stále v Brně. Do pátrání se proto zapojili brněnští policisté, kteří se zaměřili na prohledání tamního autobusového i vlakového nádraží," dodala mluvčí.

Patnáct minut před půlnocí nezraněné dívky nalezli na jedné z brněnských křižovatek městští strážníci, kteří je dopravili na oddělení policie, kde už čekali vyděšení rodiče.

"Dívkám ujel autobus a už se jim nepodařilo zjistit, jak by bylo možné dostat se domů. Protože měla děvčata vybité telefony, nemohla ani dát vědět rodičům," uzavřela Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám