Hlavní obsah

Školáci si zazpívali v hornolidečské Superstar

Novinky, Ludmila Brousilová

Oblíbenou pěveckou soutěž známou z televizních stanic si vyzkoušeli žáci ze základní školy v Horní Lidči. Podpořit je přišly desítky kamarádů, spolužáků nebo rodičů.

Foto: Ludmila Brousilová

Zleva - vítězka kategorie mladších žáků Markéta Paseková, druhé místo Eva Horečná, třetí místo Barbora Sýkorová

Článek

Ve středu 27. dubna se v učebně hudební výchovy odehrála soutěž ve zpívání Superstar. Zazpívat si na ni mohli všichni žáci školy. Odvážlivců se ovšem našlo jen čtrnáct. Není jednoduché sdílet na veřejnosti své názory natož zpívat nebo recitovat před desítky posluchačů. To potvrdil také předseda hodnotící poroty Robert Gresl.

„Chtěl bych vám říct, že vy, kteří jste tady dneska přišli, máte v sobě kus odvahy. Protože je vás moc, kteří by mohli zazpívat, ale nejdou. A ti, kteří nepřišli, mohou nám všem závidět,” zdůraznil směrem k soutěžícím Gresl, který sám skvěle zvládá hru na kytaru a zpěv.

Malých zpěváčků se do soutěže přihlásilo devět, žáků druhého stupně pět. Celkem zazpívalo jedenáct dívek a tři chlapci.

„Zpívání mě baví,” pochlubila se Barborka Sýkorová z páté třídy. Mimo jiné vítězka loňského ročníku Superstar. I stejně stará Evička není v soutěži poprvé: „Zpívala jsem vloni na Superstar, a pak také na "slavíčku". Písničku s názvem Cesta jsem si vybrala, protože mě uklidňuje a je hezká.”

Zástupce chlapců, čtvrťáka Vaška, do soutěže nominovali kamarádi. „Mě do soutěže přihlásili kluci. Chtěli, abych zpíval,” vysvětluje Vašek. Jako jediný měl v publiku fanoušky s ručně namalovaným poutačem na jeho podporu.

Výkony starších žáků byly trochu jistější. Suverénně na „superstárovém” pódiu vystoupila Barbora Trochtová, Elena Žáková nebo Anna Čížová. Všechny si do soutěže navíc vybraly zahraniční písně a Anička svůj zpěv doprovodila hrou na piano. I výkon Jany Mačkové byl výborný. Její píseň s názvem "Lásko má, já stůňu" se příjemně poslouchala.

„Superstar se v letošním roce koná po třetí. Nejlepší z každé skupiny postupují do okresního kola,” uvedl učitel Miroslav Hrňa, který stojí za vznikem soutěže na hornolidečské základní škole.

Výkony zpěváčků posuzovala čtyřčlenná porota složená z učitelů školy. V pěvecké soutěži mezi mladšími žáky zvítězila Markétka Paseková, na druhém místě se umístila Eva Horečná a bronz připadl na loňskou vítězku Barboru Sýkorovou.

U starších zpěváků byly výkony téměř totožné. Přesto komise musela stanovit pořadí. „Kdyby to šlo, zvítězilo by vás všech pět,” řekl soutěžícím Robert Gresl. Vítězkou kategorie se nakonec stala Barbora Trochtová. Stříbrnou pozici obsadila Elena Žáková a třetí místo si zasloužila Anna Čížová.

Vítězové jednotlivých kategorií získali pěkné ceny a postup do okresního kola pěvecké soutěže. „Všem budeme držet palce v okresním kole, ať se vám všem daří,” dodal předseda hodnotící komise Robert Gresl.

Reklama

Výběr článků

Načítám