Hlavní obsah

Škola v Ostravě-Hošťálkovicích se věnuje environmentální výchově žáků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 30. září přivítali v přírodovědné učebně školy Jana E. Purkyně žáci sedmé třídy ZŠ a MŠ v Ostravě-Hošťálkovicích náměstka primátora města Ostravy Dalibora Madeje. Ten předal dětem environmentální učebnu a také nový digitální mikroskop a 25 tabletů, s kterými již děti pracují.

Foto: Josef Zajíc

Environmentální výchova dětí. Hošťálkovice 30.9.2014. Uvítání delegace.Ve výřezu Digitální mikroskop.

Článek

Žáci v učebně přírodopisu přivítali v úterý 30. září náměstka primátora města Ostravy Dalibora Madeje a starostu Hošťálkovic Jaroslava Klučka, kteří přestřihli pásku a uvedli tak učebnu s novými pomůckami  do provozu. 

Dětem předali environmentální učebnu, interaktivní tabuli, digitální mikroskop, žákovské mikroskopy, vizualizér a sadu měřících přístrojů a čidel pro empirické pozorování přírodních procesů.

Žáci připravili velmi pěknou divadelní scénku ze života přírodovědy a bádání především s pomocí nového digitálního mikroskopu, který např. chlup savce přenáší zvětšený na interaktivní tabuli a tak všichni žáci vidí, co mají vidět ve svých normálních mikroskopech. Následně pracují s 25 tablety, které byly škole darovány. Vybavení žáci dostali díky projektům Přírodu poznej a chraň! a Využití tabletů v environmentálním vzdělávání.

Základní a mateřská škola v Ostravě-Hošťálkovicích na ulicí Výhledy 210 zajišťuje vzdělávání pro 140 žáků od první třídy do třídy deváté. V mateřské škole je téměř 60 budoucích školáků. Škola se aktivně věnuje výchově žáků k ochraně a tvorbě životního prostředí. Zapojuje se do mezinárodních programů sdružení Tereza, ekologických projektů a do třídění odpadů na škole.

Právě na zavedení environmentální výchovy do každodenního života školy je zaměřen projekt Přírodu poznej a chraň!, na který plynule navazuje projekt Využití tabletů při environmentálním vzdělávání.  Ten dává žákům možnost používat při výuce přírodovědných předmětů nejmodernější IT techniku.                                                                                             

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám