Hlavní obsah

Škoda Transportation posiluje svou pozici v Číně

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci české Škody Transportation podepsali memorandum o strategické spolupráci s čínskou společností CSR Sifang Quingdao Co.Ltd.

Foto: Škoda Transportation

Strany se v něm dohodly na kooperaci, která bude využívat vozidla z portfolia obou společností a dodavatelské řetězce jednotlivých firem.

Článek

Strany se v něm dohodly na kooperaci, která bude využívat vozidla z portfolia obou společností a dodavatelské řetězce jednotlivých firem. Podpis memoranda se uskutečnil na závěr setkání, kterého se kromě vedení Škody Transportation a CSR Sifang Quingdao zúčastnili také přední představitelé města Qingdao a provincie Shandong s vedením města Plzně a Plzeňského kraje.

CSR Sifang Quingdao Co. Ltd. je klíčová dceřiná společnost čínského strojírenského gigantu CSR Corporation Limited. Zaměřuje se například na výrobu vysokorychlostních vlaků, příměstských železničních vozidel nebo metra.

CSR Sifang má vedoucí úlohu v oblasti výzkumu a vývoje vysokorychlostních elektrických jednotek. Jejich nejnovější generace dokonce vytvořila světový železniční rychlostní rekord na trati s běžným provozem.

Podepsané memorandum znamená příslib užšího budoucího partnerství mezi oběma firmami. Škoda Transportation tím získává především jedinečnou možnost získat rozsáhlé obchodní příležitosti v Číně.

„Na čínském trhnu nelze prorazit bez silné domácího partnera a my jsme ho v podobě společnosti CSR Sifang našli. Minulý rok naše firmy podepsaly kontrakt na poskytnutí licence k technologiím na výrobu nízkopodlažních tramvají typu ForCity Alfa. V příštích letech se v Číně předpokládá rozvoj systémů využívajících catenary free technologie, které v uplynulých měsících naše společnost úspěšně otestovala na tramvajích a CSR Sifang o ně projevil velký zájem,” uvedl Tomáš Krsek, předseda představenstva společnosti Škoda Transportation.

Catenary-free řešení otestované Škodovkou je kombinací pohonu z baterií a superkapacitorů, tzn.  bez napájení přes pantograf. Tento typ pohonu tramvají se využívá hlavně v případě, kdy tramvaj má zajet do oblastí, kde není nainstalována trolej.

„Loňský prodej licence na tramvaj ForCity Alfa potvrdil, že naše tramvaj, která jezdí rovněž v hlavním městě Praha a v lotyšské metropoli Rize, patří mezi technologickou špičku. Nedávno v Číně společnost CSR Sifang Quingdao vyrobila první prototyp této tramvaje a začíná ji nabízet na tamním trhu,” dodal Petr Vízdal, ředitel Business developmentu společnosti Škoda Transportation.

Reklama

Výběr článků

Načítám