Hlavní obsah

Skaštice zažily adrenalinovou neděli. Dorazil štáb plný kaskadérů

Novinky, Magdaléna Hladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do Skaštic v neděli 16. září zavítal filmový štáb. Před kameru se tentokrát postavila skupina 7 kaskadérů. Natáčeli zde akční videa pro crowdfundigovou kampaň, která má za cíl podpořit výrobu akčního seriálu Kaskadéři s.r.o. V případě úspěchu chtějí tvůrci projekt situovat na Moravu. Ve hře je i Zlínský kraj.

Foto: Magdaléna Hladká

Jednou ze scén, které se ve Skašticích natáčely, bylo i otočení auta na střechu výbuchem.

Článek

Testovací otočení auta na střechu výbuchem nebo proražení hořící stěny s kaskadérem na kapotě – to je pouze malá ukázka scén, které se o víkendu odehrávaly ve Skašticích, a to pod taktovkou Petra Stiblíka, experta na automobilové kaskadérství. Kaskadéři z Czech Stunts, Epicture a Lonely Production použijí pořízené záběry do videí, která upozorní na přípravu jejich společně vyvíjeného projektu.

Seriál Kaskadéři s. r. o. se bude věnovat fenoménu českých filmových kaskadérů, kteří patří ke světové špičce. „V každém díle čeká na hlavní hrdiny příprava odlišných akčních scén a řešení s tím spojených realizačních problémů. Ty se, jak už to bývá, stanou zdrojem komediálních situací a současně zajímavým pohledem do zákulisí takového natáčení,“ představuje projekt Jiří Kosorinský, zástupce Czech Stunts s. r. o.

Samotné Skaštice nebyly pro natáčení vybrány náhodně. Štáb si je zvolil díky zapojení do projektu „Filmová obec“, a to na doporučení zlínské filmové kanceláře. „Filmaře v naší obci vítáme. Rádi jejich tvorbu podpoříme. Konkrétně v tomto případě jsme kaskadérům poskytli úsek místní silnice, a to bez povinnosti platit zábory. Pro Skaštice je takové natáčení příležitostí ke zviditelní,“ říká starosta obce Richard Novák.

Díky spolupráci kaskadérů se zlínskou filmovou kanceláří se ve štábu podařilo vyčlenit také místa pro praxi dvou studentů ze zlínské střední filmové školy. Filmaři si tyto začínající kolegy vytipovali na Filmové burze, kterou pořádala kancelář společně s Univerzitou Tomáše Bati v rámci zlínského festivalu. Stejným způsobem se Zlín Film Office podařilo zajistit pracovní místa i pro studenty z Ateliéru audiovizuální tvorby UTB, a to například ve štábu, který bude ve Zlíně za dva měsíce točit filmovou pohádku TvMiniUni a zloděj otázek.

Pokud se crowdfundingová kampaň podaří a seriál se začne natáčet, štáb se do regionu s velkou pravděpodobností vrátí. „Aktuálně dokončujeme scénáře jednotlivých dílů. Teprve pak budeme vědět, jaké lokace potřebujeme pro natáčení vyhledat. Už teď ale víme, že chceme situovat maximum scén na Moravu. Se Zlínským krajem máme pozitivní zkušenosti, takže při výběru míst budeme určitě myslet i na něj,“ uzavírá Kosorinský.

Reklama

Výběr článků

Načítám