Hlavní obsah

Silvestrovské oslavy v Plzni na Doubravce se neobešly bez požáru

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíli po silvestrovské půlnoci museli v Plzni na Doubravce zasahovat hasiči kvůli požáru stromu.

Foto: Jan Kaše

Smutný pohled - požár stromu

Článek

Ohňostroje, dělbuchy, rachejtle a nejrůznější pyrotechnické efekty bezpochyby patří k oslavám příchodu nového roku. Bohužel někteří lidé při jejich používání příliš nerespektují bezpečnostní pokyny a není tedy ničím výjimečným, že tyto radovánky občas končí i požárem.  

Krátce po půlnoci byla právě zábavná pyrotechnika pravděpodobnou příčinou požáru přes dva metry vysokého okrasného jehličnatého stromu v plzeňské části Doubravka, poblíž ulice Smrková.

Plameny hořícího stromu, které šlehaly několik metrů vysoko, ozářily okolí. Na místo přijela hlídka policie a hasiči, kteří požár zlikvidovali. 

"Štěstí, že rachejtle nezasáhla sousední stromy, to by byl obrovský požár a vznikla by daleko větší škoda. Nechápu, proč nejsou lidé opatrní," uvedla jedna přítomná paní.

"Nemáte někdo špekáčky, můžeme si je upéct," vtipkovali nedaleko stojící mladíci.     

Nezbývá než doufat, že známé rčení "jak na Nový rok, tak po celý rok", nebude v tomto případě platit a plzeňské části Doubravka se budou požáry vyhýbat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám