Hlavní obsah

Silvestr hasičům začal požárem bytu v Rokycanech

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 31. prosince v 7:45 hodin vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Rokycanech a vyslalo je do ulice Dělostřelců k požáru bytu.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár napáchal škody předběžně za 250 tisíc korun.

Článek

Jedná se o zrekonstruované budovy bývalých kasáren. Jako posila k požáru vyjeli dobrovolní hasiči z Hrádku a Oseku.

„Požár vznikl od svíčky v kuchyni, kterou uživatelé ponechali bez dozoru. Z vánoční výzdoby se oheň rozšířil přes stůl na další vybavení kuchyně a poškodil i linku a spotřebiče,” informovala tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Žár byl tak velký, že popraskaly okenní tabule. Hustý štiplavý kouř postupně zaplňoval prostory bytu, až se dostal i do ložnice, kde spaly dvě osoby. Naštěstí se probudily včas, stihly utéct na chodbu a uživateli se podařilo několika kýbly požár uhasit. On i jeho partnerka se nadýchali zplodin hoření. Zdravotnická záchranná služba je na pozorování odvezla do nemocnice.

„Hasiči z bytu již jen vynesli dohořívající zbytky vánoční výzdoby a odvětrali zakouřené prostory. Spolupracovali při ošetření pacientů. Dále překontrolovali i byt horní, tam se požár nerozšířil. Požár napáchal škody předběžně za 250 tisíc korun,” doplnila Jakoubková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám