Hlavní obsah

Šikovné místní řemeslníky a výrobce představí výstava v Hrabové na Šumpersku

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu, která představí dvě regionální značky Olomouckého kraje JESENÍKY originální produkt® a HANÁ regionální produkt® chystá obec Hrabová s Místní akční skupinou (MAS) Horní Pomoraví. Informace o místní produkci na území obou značek naleznou návštěvníci v hrabovské sokolovně od 27. do 30. října.

Foto: Bára Haušková

Ruční papír z Velkých Losin hraje roli v regionálním značení jako originální výrobek i jako jedinečný zážitek.

Článek

Výstava nese název Křížem krážem krajem Jeseníků a Hané aneb Šikovní lidé v horách a úrodném kraji. Po celou dobu průběhu zdejší expozice budou vystavené ukázky výrobků řemeslníků a informace o regionální výrobě a systému celorepublikového značení pod Asociací regionálních značek. Navíc v sobotu 29. a v neděli 30. října mohou návštěvníci zhlédnout některé způsoby výroby či ochutnat místní produkty.

„V sobotu bude prezentace zaměřená více na Jeseníky, v neděli pak na Hanou. Navíc přijede i kovář s dobovým kolotočem, na kterém se před sokolovnou po oba dny mohou vyřádit děti i dospělí,“ láká do Hrabové Hana Olejníková z MAS Horní Pomoraví.

V rámci víkendové prezentace se mohou návštěvníci těšit na keramiku, textilní výrobky, levandulové produkty, neobvyklé Drsné jesenické šperky, bronzové šperky, ukázku zpracování vlny, kovářské řemeslo, na ochutnávku i ukázku výroby Slaných lázeňských oplatků nebo na ochutnávku produktů z česneku.

„Jako bonus navíc si v rámci prezentace nejen výroby, ale i zážitků mohou lidé načerpat vlastní ruční papír, který přiveze Ruční papírna Velké Losiny. Ta je držitelem značky jak pro výrobek, tak i pro zážitek,“ uvedla Olejníková. Výstava bude otevřená po celou dobu konání od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám